用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘樂基今天收到信了
樓主: alvin881
go

九龍塘樂基今天收到信了 [複製鏈接]

引用:我都收到reject+letter,不過in嗰陣已經對

原帖由 細咩咩 於 14-01-11 發表
我都收到reject letter,不過in嗰陣已經對呢個學校印象好差,所以都冇失望。in嗰陣喺條後巷排隊不特只,仲 ...
Reject!
完全同意!本身完全無期望過,再加上group in個陣,只係得我個女in PN,另外7個小朋友係in K1,咁嘅混亂interview,in完覺得嘥時間,家長義工D態度仲好過D老師,就算無offer都非常正常

引用:我都收到reject+letter,不過in嗰陣已經對

原帖由 細咩咩 於 14-01-11 發表
我都收到reject letter,不過in嗰陣已經對呢個學校印象好差,所以都冇失望。in嗰陣喺條後巷排隊不特只,仲 ...
Reject!
完全同意!本身完全無期望過,再加上group in個陣,只係得我個女in PN,另外7個小朋友係in K1,咁嘅混亂interview,in完覺得嘥時間,家長義工D態度仲好過
D老師,就算無offer都非常正常

引用:Quote:原帖由+細咩咩+於+14-01-11+發表我都

原帖由 naoko_teru 於 14-01-12 發表
Reject!
完全同意!本身完全無期望過,再加上group in個陣,只係得我個女in PN,另外7個小朋友係in K1,咁 ...
In 完真的對這間學校非常失望!

引用:Quote:原帖由+naoko_teru+於+14-01-12+發表

原帖由 Moonlight819 於 14-01-12 發表
In 完真的對這間學校非常失望!
我8/12之後先發現自己冇收到interview letter, 打去問佢話我份application可能寄失了, 寄失風險責任自負,我話但$30申請費又過咗數,佢轉頭打比我,話補返interview,果日原來有不少與我情況相同的人補in, in過程由入去房到走應該10分鐘之內,當中沒有跟小朋友和家長有單獨溝通,所以都唔知其實係點,係咪其實根本冇機會?只係學校因自己行政出錯而補返個interview去補飛?其實果日先生特登請假一齊去,如果其實係一場show, 真係大人小朋友都好可憐好慘

回覆:九龍塘樂基今天收到信了

引用:其實我in完覺得間學校好好。首先只係等左10

原帖由 mehmeh 於 14-01-12 發表
其實我in完覺得間學校好好。首先只係等左10分鐘,york我等左兩個鐘。不過最重要係成個過程好似playgroup咁 ...
係咩?咁奇怪?york我in果時冇乜等候位喎,老師同黎interview的小朋友圍圈唱歌跳舞玩遊戲摸兔仔warm up果part係咪你列入為等候時間?

回覆:naoko_teru 的帖子

agree

引用:Quote:原帖由+mehmeh+於+14-01-12+發表其實

原帖由 in-mama 於 14-01-12 發表
係咩?咁奇怪?york我in果時冇乜等候位喎,老師同黎interview的小朋友圍圈唱歌跳舞玩遊戲摸兔仔warm up果pa ...
Agree! York 安排好很多!

回覆:in-mama 的帖子

你冇住美孚既媽媽未收到信呀?我仲未收到!

靑衣媽都未收到信呀!

引用:你冇住美孚既媽媽未收到信呀?我仲未收到!

原帖由 adalyho 於 14-01-12 發表
你冇住美孚既媽媽未收到信呀?我仲未收到!
請問你小朋友姓氏係咪排得後呢?我個係Y字,唔知關唔關字母次序,總之好心急呀!又要等多—日

其實唔係補in先係咁,我in嗰陣啲老師都望唔夠我個b十秒,音樂完全聽唔到,唔知佢assess啲乜

引用:無計。我在間房仔等左超耐,入面咩都無得玩

原帖由 mehmeh 於 14-01-12 發表
無計。我在間房仔等左超耐,入面咩都無得玩,又焗
我in 28號下午3點幾,都覺得等候房好多人多焗,warm up 之後上班房仲要等小組interview。感覺好漫長

引用:其實唔係補in先係咁,我in嗰陣啲老師都望唔

原帖由 細咩咩 於 14-01-12 發表
其實唔係補in先係咁,我in嗰陣啲老師都望唔夠我個b十秒,音樂完全聽唔到,唔知佢assess啲乜

...
我想問下interview時,老師有跟家長溝通,例如問問題嗎?我補in時完全沒有

我係九龍塘媽媽,都未有信喎。。。

完全冇問過家長問題,連所謂俾小朋友嘅指令都係一齊做,老師亦唔係望勻晒八個定十個小朋友,感覺好唔認真,好失望

回覆:mehmeh 的帖子

我見國際班係好快,唔洗點等,但本地班我係個group排第一個,喺下面等咗超過半個鐘先等齊人安排到上課室,上到課室門口又等起碼廿分鐘,仲好焗,係我in咁多間安排最差嘅一間

引用:我見國際班係好快,唔洗點等,但本地班我係

原帖由 細咩咩 於 14-01-12 發表
我見國際班係好快,唔洗點等,但本地班我係個group排第一個,喺下面等咗超過半個鐘先等齊人安排到上課室, ...
咁問心講,諗返佢個interview都係我經歷中最零溝通的一個

回覆 細咩咩 的帖子

刻意拖延時間,看看那一個小朋友企不定,鬧脾氣從而Mark分
‹ 上一主題|下一主題