用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望2nd in
樓主: kbi
go

德望2nd in [複製鏈接]

引用:我會帶個囡去德望2nd+in+既原因好簡單,+因

原帖由 媽媽虎虎 於 14-01-14 發表
我會帶個囡去德望2nd in 既原因好簡單, 因為我心儀GH多過我個囡依家有既offer

如果GH收我個囡我會放左另 ...
可唔可以透露下你有邊間龍校既offer, 謝謝

回覆:德望2nd in

我相信有GH 2nd interview 既小朋友一定已有其他offer係手,大家唔洗激氣。我都有諗過點解要成二月尾先有結果,仲要耐過PC,就係GH想註冊得既就真係會入學,唔會註冊後會因為其實offer走左去,增加行政工作。

引用:我相信有GH+2nd+interview+既小朋友一定已

原帖由 kbi 於 14-01-14 發表
我相信有GH 2nd interview 既小朋友一定已有其他offer係手,大家唔洗激氣。我都有諗過點解要成二月尾先有結 ...

引用:我相信有GH+2nd+interview+既小朋友一定已

我相信有GH 2nd interview 既小朋友一定已有其他offer係手,大家唔洗激氣。我都有諗過點解要成二月尾先有結 ...

回覆:超班BB 的帖子

當你試過連續收到2x 封學校既 Waiting/reject 信之後, 你都學唔識平常心既話做人會好辛苦, 呢個係我舊年幫唔叻既細b考K既經驗

我同c6今年同阿囡第二年考K已經淡定好多, 因為成敗得失睇化晒, 學校唔收真係冇計

各位家長, 大家仔仔囡囡實力都好平均, INTERVIEW大家都好比心機, 努力啦...不過........要相信都係"運氣", 因為我覺得真係3分努力7分運, 入得2ND IN 學校選嗰D唔會太差。所以.....真係要運氣。

引用:當你試過連續收到2x+封學校既+Waiting/reje

原帖由 媽媽虎虎 於 14-01-14 發表
當你試過連續收到2x 封學校既 Waiting/reject 信之後, 你都學唔識平常心既話做人會好辛苦, 呢個係我舊年幫 ...
用超大B身分見K1係著數啲既

回覆:rysu0002 的帖子

希望first choice 係Gh既都入到做同學

引用:希望first+choice+係Gh既都入到做同學 +

原帖由 nam1016 於 14-01-14 發表
希望first choice 係Gh既都入到做同學
好呀,老公話就算PC收,都會揀GH

ccarol    發表於 14-1-14 15:07

引用:Quote:原帖由+nam1016+於+14-01-14+發表希

真係?但係PC 都非常非常之難考得入!

回覆 超班BB 的帖子

請問令千金是否大B?

GHS is my first choice.....cos mama is GHS past student 情意結

引用:回覆+超班BB+的帖子 請問令千金是否大B?

原帖由 net09 於 14-01-14 發表
回覆 超班BB 的帖子

請問令千金是否大B?
Yes

kbi 發表於 14-1-14 14:48
我實在不敢講你呢句,因為PC 是100%上小學啊!

引用:Quote:kbi+發表於+14-1-14+14:48+好呀,老

原帖由 MamaRabbit 於 14-01-14 發表
我實在不敢講你呢句,因為PC 是100%上小學啊!
但是GH既小朋友修養同素質真係好好,英文又好。我識d朋友係GH畢業,佢唔冼講,我都估到,因為佢地真係好有氣質同自信。我好想我個女成為一個woman leader.

我都會選GH

Tomorrow is better

無錯,越有料嘅學校先會越遲放offer

你睇吓spk就知啦,連in都要等到8/2

協恩仲遲3月1號先interview

Tomorrow is better
‹ 上一主題|下一主題