用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 福小行政超亂
樓主: Cindyjasper
go

福小行政超亂 [複製鏈接]

回覆:owennam 的帖子

但我女話無喎

owennam  點解我仔話有, 佢一出來話高校長, 我斤都無講過校長姓高  發表於 14-1-13 11:54

Cindyjasper 發表於 14-1-11 09:19
呢間學校完全行政好差,之前已面試一次,但無第二次面試,早前收到信今早面試,一心以為第二次面試,因信內 ...
可唔可以Upload封信睇吓點呃你

回覆:AgapePa 的帖子

比學校收了

回覆:k1723 的帖子

我自己在等候時都想睇返封信。唉!無計。鬼叫你求佢!

我返屋企再比校長相片比仔仔睇,呀仔都話係佢見呀

醒目開學勳章

引用:我都覺得被騙,信上明明寫要家長陪同,面談

原帖由 k1723 於 14-01-11 發表
我都覺得被騙,信上明明寫要家長陪同,面談一小時。一心以為見校長。後來去到竟然又玩分組interview.又叫我 ...
我無個仔in乜,因對學校嘅安排係好失望,一般學校再call interview係唔會重新由頭再in 過,亦都無需再收費,如果之前在信上寫明我唔覺係問題,但今朝一早俾咗個surprise 我囉

醒目開學勳章

引用:我返屋企再比校長相片比仔仔睇,呀仔都話係

原帖由 owennam 於 14-01-11 發表
我返屋企再比校長相片比仔仔睇,呀仔都話係佢見呀
算啦,我都係果刻覺得被騙啫,我無問仔點見,如果佢係同呢間學校有緣就隨緣吧!

唔係要比$50嘅問題!以為係2nd in,一心去點知原來係第一次重新見, 我有個教書既朋友話學校唔可以咁樣利用面見機會再收錢可以去教育局投訴!

真係好唔明点解學校要咁做,好等錢洗咩?比希望人定玩死人?真係好失望,當時覺得吾係$50嘅問題,一心以為有機會,点知從頭來過,咁即係点?一家去到吾通走咩!

醒目開學勳章

引用:唔係要比$50嘅問題!以為係2nd+in,一心去點

原帖由 Jeffxie 於 14-01-11 發表
唔係要比$50嘅問題!以為係2nd in,一心去點知原來係第一次重新見, 我有個教書既朋友話學校唔可以咁樣利用面 ...
好似係可以架!

如果學校有🔫手喺度見到呢D留言,就要反醒下,咁樣係玩弄家長、小朋友,如果校長睇到就要正視,學校要岀名有多種,其中一種係臭名。

🔫=槍

或者正面D諗,
之前in得差可以唔計, 因為由頭in過, 而且小朋友又大D, 進歩D. 今次會in得好D.
而且2nd in fail 個班無份.
机會又好似大D

引用:呢間學校完全行政好差,之前已面試一次,但

原帖由 Cindyjasper 於 14-01-11 發表
呢間學校完全行政好差,之前已面試一次,但無第二次面試,早前收到信今早面試,一心以為第二次面試,因信內 ...
我都打個突。。仲解釋話係揀選一啲本身on waiting嘅學生"邀请"黎面试,但問题係我冇從新交過表麻!感觉超差,依家结果係点都冇乜緊要Lu...".:;pppp::;pppp:

其實我一心都以為係second in , 因信內話要父母出席,重兩個一起請假

回覆 ballball33668 的帖子

但學校話唔會睇之前D嘢--小朋友表現!無重新填過表,咁即係用返舊資料!

一齊打電話去油塘分區教育局投訴,福建中學附屬學校,借用收小一學生名額乘機斂財!

回覆:福小行政超亂

覺得有問題可以唔in!年年一樣,有多次機會咪仲好。

醒目開學勳章

引用:覺得有問題可以唔in!年年一樣,有多次機會

原帖由 pizzapark 於 14-01-12 發表
覺得有問題可以唔in!年年一樣,有多次機會咪仲好。
你可以咁講,不過只係完全喺不知情之下要重新再in,  又要再俾多$50, 當時已到學校禮堂,唔通唔in咩,因去嘅時間已經係浪費咗,所以都in.
我只係對事,唔係針對間學校,不嬲我都好buy 間學校,但唔代表盲目認同佢嘅所有做法,如今次就是一個例子,同埋只係想攞出黎討論下,唔通叫學校退錢咩,算啦,都去咗又in咗,隨緣啦!

所以如大家不喜勿插,有興趣可繼續討論

以為系2 nd,父母又請晒假,去到先知系重頭黎過,吾開心都系人之常情。

其實可能學校講明,系重新報,心儀的家長亦會照報。人最惨false hope,尤其系呢d時刻。
‹ 上一主題|下一主題