用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 未收到York信,是否表示不成功
go

未收到York信,是否表示不成功 [複製鏈接]

朋友仲未收到信,打去學校查佢吾肯誧result, 叫佢繼續等到一月底再打去,既然有申請號碼,又有家長收到信,點解吾講?

0    0    0    0

引用:朋友仲未收到信,打去學校查佢吾肯誧result

原帖由 Franceschingyi 於 14-01-08 發表
朋友仲未收到信,打去學校查佢吾肯誧result, 叫佢繼續等到一月底再打去,既然有申請號碼,又有家長收到信, ...
聽聞York 的做法是分批通知,當第一批offer 出後而有人唔要offer , 咁空左位出來就可以寄第二批信出offer 咁囉!所以佢無咁快出reject 信!

回覆:未收到York信,是否表示不成功

I believe they have picked their first choice children. After the registration of next week,they will send out offer to their second choice,since some first choice parents will be no show .they will repeat until full house.n that's why they said it take 3-6 weeks for result.

我也想知!

我都想知...所以有人話學校會分批出offer咁今年第一批交留位係幾時? 之後就會出第二批? 一日未收信(waiting or reject), 日日都收睇信箱, 個心"羅羅攣"

catcat2046  yes..........  發表於 14-1-9 10:18

回覆:alpo1122 的帖子

15號前交留位費
行政上你當佢用多兩三日處理,20號會出第二批卦

alpo1122  今日(24/1), 無收pn waiting, 亦唔見其他人有收到...雖然有k1 offer, 但我都想阿囡可以讀pn, 早啲適應下...  發表於 14-1-24 13:52

係呀!所以好多人會話york無reject同waiting...

所以等一round其他人有offer信你無,即係你係waiting,只不過無信話你知,到有人give up ,你就可能有offer信。

無限期咁等

Called to York. They said we need wait until the end of Jan. Ai

收左,1月15號前交留位費,之後應該到第二批。good luck.

我20in, 今日收信收15-16年k1, 國際am班, 終於放低, 唔洗日日睇信箱, 當然, 我仲期望後補pn...而家有信叫做清楚係waiting list, 唔知第二批有無份? (上網見到人人有york offer的都話要, 怕無咩人唔交留位, 第二批都無咩位淨)

佢地話唔收都會寄rejection letter, 所以我都係度等緊

佢地話唔收都會寄rejection letter, 所以我都係度等緊

alpo1122 發表於 14-1-11 19:49
我20in, 今日收信收15-16年k1, 國際am班, 終於放低, 唔洗日日睇信箱, 當然, 我仲期望後補pn...而家有信叫做 ...

請問你收到的offer系2015年直接上K1讀3年,抑或2015年開始讀4年的Special K1?

我今日收到“特別情況”考生,唔知算系乜

係咪未有offer嘅都收到“特別情況”考生嘅信??
有無人收到信係寫明offer special k1??

引用:我20in,+今日收信收15-16年k1,+國際am班,+

原帖由 alpo1122 於 14-01-11 發表
我20in, 今日收信收15-16年k1, 國際am班, 終於放低, 唔洗日日睇信箱, 當然, 我仲期望後補pn...而家有信叫做 ...
2月B, 今日收到PN waiting 但15-16 K1 PM class offer.

我今日都未收到信啊 12月尾b,係咪代表連Special K 都冇啊?

tropicanna 發表於 14-1-13 22:39
我今日都未收到信啊 12月尾b,係咪代表連Special K 都冇啊?

...
同你一樣12年10月b 今日都無咩蹤影 可能都係無多
‹ 上一主題|下一主題