用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Cckg 考d咩?有冇舊年考過的媽咪可分享。 ...
go

Cckg 考d咩?有冇舊年考過的媽咪可分享。 [複製鏈接]

如題,謝!
   12    0    0    0

in the past the principal wiill have individual interview with the kids, how about this year ?

回覆 hugomamama 的帖子

你好,請問個別見小朋友外,家長需要陪同嗎﹖因自覺囡囡在沒有家長陪同下的表現會較理想。謝謝!

回覆:Cckg 考d咩?有冇舊年考過的媽咪可分享。

舊年大女in 時,已唔係見校長,係要小朋友自己一個入去,根據大女出番黎講,佢話裡面有好多個外國人,我估係分枱in 關係,in 的內容係應該俾幅圖畫你,問你見到咩,個時我阿女個幅應該係海底世界,有dolphin....etc....我估我阿女衰係無completed sentence答問題

阿囡去年考, 佢話一個課室有幾張TABLE, 每張TABLE都有老師, 每個小朋友去一張, 有同老師一起看STORY BOOK, 好似放咗好多係度, 自己選, 她選了thomas, 但唔識讀 mouth:" />有幾張圖, 阿囡話有mouse, 問幾條問題, 佢講完我都已經唔記得晒, 仲有玩pizzle, 佢話夠時間完成, 最後俾糖問顏色(purple), 由佢自己入課室, 到去返家長等候室, 最多4分鐘, 但我囡囡冇offer嘅

我囡囡是11月細b, 題目應最簡單, 大b好像有問推理問題, 但其實都好淺, 最緊要用英文答

又睇書又問圖咭又puzzle又送糖做咁多野都係四分鐘完成梗係做唔哂啦 😅😅😅😅

回覆 mrschiang 的帖子

哈哈, 又唔一定嘅, 依家好多面試都係得幾分鐘但考好多嘢, 我覺得想當年考SN更加激, 完全冇機會俾一秒小朋友諗, 唔答即問下一題

我諗我囡聽日應該揀圖書都揀哂d時間可以走得,hahaha

多謝各位的解答,現在已清楚好多。謝謝!

由入門口到完成成個過程要幾耐到?會唔會等好耐先有得入去in?

回覆:Jimanki 的帖子

No need to wait! Completed in 5 min!

今日in完 快到無輪 根據阿女形容應該同往年差唔多

5分鈡完成,阿仔仲死都唔肯講考乜,剩係話佢問咗老師攞2粒糖

好多St cat學生著校服去in,聽聞話收好多st cat

引用:好多St+cat學生著校服去in,聽聞話收好多st

原帖由 mimi0101 於 14-01-10 發表
好多St cat學生著校服去in,聽聞話收好多st cat
今日要返學,著埋校服去有乜甘出其

我個仔話有excavator wor....... 跟住講唔出啦.....結果佢on waiting

Thank you all!!!

引用:Thank+you+all!!!

原帖由 magiccbaby 於 14-01-10 發表
Thank you all!!!
15 mins

回覆 chekchek 的帖子

in 15 minutes ?

今日in完,效率超快,小朋友拿了很多糖,吾知是否自己隨便拿

‹ 上一主題|下一主題