用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 移民回流無地址,奌參加大抽奬?
樓主: bagman
go

移民回流無地址,奌參加大抽奬? [複製鏈接]

引用:回覆+786+的帖子 Sorry,可能我無講清楚,其

回覆:移民回流無地址,奌參加大抽奬?

引用:1月18號折止大抽獎,已miss+自行。已沒有香

原帖由 bagman 於 14-01-04 發表
1月18號折止大抽獎,已miss 自行。已沒有香港地址証明,仍可參加大抽獎嗎?可否借親戚地址,或是用翻以前香 ...
其實,你一直開咁多post,有咩可能喺外國回流返嚟冇地址呀!仲話人未到港?!唔好喺到欺騙其他真心答你嘢嘅家長。人地親身經歷唔代表可以俾你又用。要幫小朋友,第一樣便是身教,而唔係諗盡辦法去入想入嘅校網。最後提醒的是用假地址是犯法的!祝你好運!

引用:Quote:原帖由+bagman+於+14-01-04+發表1月1

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+宏心+於+14-1-5+22:42+編輯+\

簽名被屏蔽

雙非去曬新界北啲校網,因為人在深圳

港珠澳大橋通左,珠海雙非入曬東涌校網

外國?機場嚟,都係東涌囉

其實邊個國家來,就去邊個國際學校囉

回覆 lc1010 的帖子

睇完你的回覆,真係覺得這裡的人太無聊又想太多!無錯我係幫親人問,佢人不在HK,我開post問下野,不用交代咁多,我只想向有經驗的有心人找答案,問心無愧,從來都沒有想過什麼借地址,又騙人,又身教咁嚴重......如果我要攪咁多野,點解自行吾攪而家才攪,仲要在這裡人人睇到高調地問?! 有心欺騙人的話係應該用個新account, 吾會比你見到我post第二d野啦! 其實都不用向你解釋咁多,不過無拿拿比人屈,仲要話到我騙人咁嚴重罪名,實在好過份

anyway,多謝各位真正有心人的回覆,巳問了教育局得到真正答覆.

找到答案就好了! 那些無事生非的人可以不理!

bagman  thank you very much!  發表於 14-1-6 15:38

http://happypama.mingpao.com/cfm ... 0101/prepc/osp1.txt

FOR YR REF. 不過你已經問了教育局..

回覆 subb 的帖子

Thank you very much!

引用:未返HK,+用親戚地址可以嗎?我有信地址証明

原帖由 bagman 於 14-01-04 發表
未返HK, 用親戚地址可以嗎?我有信地址証明,但不是水電煤。
是真是假,只有你知和天知!網絡世界,是真是假,很難分清!我們只憑你所講的,提供回應。「未返HK, 用親戚地址可以嗎?《我》有信地址証明,但不是水電煤。」----那個「我」如果是指你親戚的話,咁我諗係你表達得未夠清楚。人哋問你宜家自己住邊,你又冇否認唔係你。就算人地「諗多咗」,又可以怪人咩?其實,是幫人問嘅話,交代幾個字已可!起碼唔洗引起誤會!我只是路過睇到有感而發,唔希望有人喺EK發出錯誤訊息。如果,話我無事生非,這個罪名我也覺得大了點吧!

回覆 lc1010 的帖子

我在這裡問野,從不亦覺得不用交代是自己問或是幫人問,係有個咁樣的CASE,只求盡快得到答案,不用婆婆媽媽.重點係我親人心急想要答案, 我開POST幫佢問, 點知比人去捉字虱話我騙人(我到底呃左你什麼?我是否當事人有幾重要?) 吾好咁無聊啦,在我立場,交代或吾交代是否當事人真的不重要,你亦不是這裡的管理員,有好多真正有心幫人的人巳答了我,實事求事,我亦得到真正答案.

無事生非不是我話你,係有路人睇吾過眼講的.

沒時間跟你無聊的糾纏,到此為止吧!

回覆:bagman 的帖子

是你或是你親戚已經不重要,這也是你私事。但在這個平台寫嘢,就係俾大衆睇同參考。你寫完「我」,跟住話唔係,係親戚,然後再話人捉你字虱,「我」嘅意思除了我,我真係諗唔到有咩其他解釋。你咁寫,我咁理解,同捉字虱完全冇關。唔好講到人哋存心屈你咁,到底也該為自己所寫嘅負責任。

還有,我沒有話是你話我無事生非的。

我也沒時間跟你無聊的糾纏,到此為止吧!

cat9898  其實係你自己,迫到人地不得不解釋,這些人真的唯恐天下不亂!

你又唔系有心答人野,要向你交代嗎?關你什麽事呢?在forum問人資料,係咪當事人根本不重要,你亦多數不會知。

話你無是生非果個係我,係我由衷覺得   發表於 14-1-7 02:27
cat9898  唉!知道係人地私事就好啦!人地幫人問下野啫,寫咗'我'字就系唔想交代咁多,點知比你這個無聊人見到佢post其他野,咬住佢不是當事人吾放,幻想佢騙人,又屈人話人地用假地址,兼教壞細路咁嚴重! 在EK發出錯誤訊息的其   發表於 14-1-7 02:26

大家成年人,唔好咁幼稚,拗乜鬼?你地個B笑你地啦

醒目開學勳章 王國長老

我相信其實只有一個方法: DEADLINE前攪掂個地址, 入表抽獎, 樓主應研究時限問題, 多過FOCUS ON無地址問題

ANYWAY既然樓主已經搵到答案, 我作主將主題關上吧, 部分會員言論過火了, 請大家互相專重, 多謝合作
‹ 上一主題|下一主題