用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南用家請入,謝謝!
go

九龍塘迦南用家請入,謝謝!

請問用家覺得脫了學券後的英文是否深了?涵接上小學或考私小直資的程度是否可以?
本人現爭札是選九龍塘迦南或地區英普幼稚園....,但因為知道金巴倫迦南的老師及課程都很好,只欠語境,所以懇請現有用家幫忙解答,感激!!!

回覆:alison_0919 的帖子

聽講脫學券後深在好多,
我同事個女係迦南但唔係九龍塘,
佢話聖誕假本功課好厚。

回覆:alison_0919 的帖子

我個囡之前讀九龍塘迦南,而家專咗去另一間英普幼稚園,睇到兩者分別就是語境好係好重要,阿囡英文及普通話進步咗好多!當然迦南亦不差,但都比較商業化。。。。

學券時的課程經已足夠上小一啦, 而家冇學券, 課程係深咗啲, 應該更加冇難度啦.

我囡囡 今年 pn 班, 同無學券時比較, 語境好好多, 因仔仔 三年前都是迦南

而課程好佐, 唔係深左,

owennam 發表於 14-1-7 13:03
而課程好佐, 唔係深左,
課程係深咗少少架, 我仔係尾班學券, 今年 k2, 佢上年有啲字卡係幾年前家姐時冇架.  今年 k2 寫的英文都同家姐時唔同, 係深咗.

回覆:九龍塘迦南用家請入,謝謝!

請問迦南K1幾$一個月?·

引用:我囡囡+今年+pn+班,+同無學券時比較,+語境

原帖由 owennam 於 14-01-07 發表
我囡囡 今年 pn 班, 同無學券時比較, 語境好好多, 因仔仔 三年前都是迦南
金巴倫分校收了PN am,考慮緊會否俾亞女讀。請問語境好了是什麼意思?一日有幾多時間上英文?我擔心英文唔夠。請賜教。

引用:我囡囡+今年+pn+班,+同無學券時比較,+語境

原帖由 owennam 於 14-01-07 發表
請問每天有多少英語及普通話時間?是不是net 教?

引用:Quote:原帖由+owennam+於+14-01-07+發表我

原帖由 ling.poly 於 14-01-07 發表
金巴倫分校收了PN am,考慮緊會否俾亞女讀。請問語境好了是什麼意思?一日有幾多時間上英文?我擔心英文唔 ...
我呀仔而定讀緊n班,見到佢每個星期都會有一張工作紙教一個英文字母,又會有紙卡比佢番屋企學字。另外,睇佢d英文書都唔會太淺。但暫時簡單既英文單字都ok講到,中文就比我想像中深,見到佢書上面要讀靜夜詩,雖然佢地應該未識解,但識讀到我都覺得ok la.....始終都係得兩歲!相比起學之園就淺d,但比起好多學校迦南課程都比較深。最起碼學校成日都會有d活動搞,小朋友都好開心!