用戶登錄
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學劍擊邊間好?
go

學劍擊邊間好?

回覆:puppet_to 的帖子

劍撃學校最多人學,比賽成績最好。全方位人數較小,唔係咁多班選擇,但比賽成績也不錯。官塘新開的是劍撃運動學院,由一位男拔家長及香港輪椅劍撃代表余翠怡所開辦。都應該唔會差!

劍擊容易受傷嗎? 體力要求高嗎?
~easybring~

回覆:easybring 的帖子

最細可以收幾大的學生?我覺得劍擊好有氣質

可以pm我學校資料我嗎?謝謝!

引用:劍撃學校最多人學,比賽成績最好。全方位人

原帖由 ManYeeLee 於 14-01-02 發表
劍撃學校最多人學,比賽成績最好。全方位人數較小,唔係咁多班選擇,但比賽成績也不錯。官塘新開的是劍撃運 ...
全方位不好,識人學緊,個家長話好多好嘅老師走晒,得返一兩個好老師,俾你揀嘅時間又少,而同成十個人一班,完全學唔到野,嘥錢!如果係五歲以下果d班就更加唔好學,因另一個家長話d老師無教練牌,又無公開比賽過,話佢小朋友學咗成年升初班先知姿勢錯晒。
官塘新果間場地好好,聽講老師都好好,唔識人喺果度學,所以唔知。

鑽石山都有,,ok !

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽