用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Oxford Path or Disney World of English (DWE) for 1 y ...
樓主: stacyhw
go

Oxford Path or Disney World of English (DWE) for 1 yr old? [複製鏈接]

最後, 我購買了套Oxford Path , 希望我孖女喜歡閱讀

回覆:Oxford Path or Disney World of English (DWE) for 1 yr old?

Disney World of English
超讚!I start to use since pregnant. My son is 13M now.

回覆:Oxford Path or Disney World of English (DWE) for 1 yr old?

不過都好睇你點樣用套教材,一定唔可以懶,我見到囝囝而家個成效,我完全冇後悔選擇了DWE。同埋我個Sales姐姐好好,跟進得超好,到而家仲成日聯絡,了解囝囝進度。

引用:Quote:ChillianBullet+發表於+15-1-12+10:4

回覆 ChinPValerie 的帖子

非常認同售後跟進。我外甥的教育顧問是他朋友介紹,佢有教佢用教材既方法,吾係亂甘用。

引用:其實我覺得Oxford+Path都好夠,我買的時候

原帖由 Happy_Charles 於 14-12-18 發表
其實我覺得Oxford Path都好夠,我買的時候是好像43,000,阿囡用左10個月,其實我都用唔哂全套,每天睇書同E ...
請問小朋友用Oxford path後,口音如何?

引用:在書展選了oxford:1.+個人認為連字典都出到

原帖由 jpjp 於 14-12-30 發表
在書展選了oxford:
1. 個人認為連字典都出到,出此等較年幼的東東必勝任
2. 不想孩子多看電視
請問小朋友除了成功培養閱讀習慣,口音如何?

上網爬左好多文 , 自己小朋友7個月 , 去左朋友屋企睇套DWE , 朋友個仔仔4歲好有效 , 更入到間好幼稚園
網上既評論 , 一邊左一邊右 , 有人話好好 , 有人話唔好浪費錢 , 有人買完話無用 , 所以都去左書展聽講解 , 比較左幾間 ,,,, 最後決定買左DWE
想講下小小 , 幫下十五十六既媽媽
其實每套教材都有用 , 各有各好 , 要比較既係父母點用 , 有幾多時間 , 學歷有幾高
我2公婆英文好差 , 可能小學程度都無 , 唔想自己既小朋友一樣 , 唔係想佢NO1 , 只係唔想佢好似我咁連基本既溝通對話都唔識 , 我係FULL TIME 媽媽 , 我有時間可以陪小朋友 , 但無英文智識何處去教 , 因為見DWE既英文 , 一開始真係簡單D , 我可以跟得上 , 希望之後既我可以備課 , 自己都提升下 , 哩套產品其實係比小朋友打底 , 上到小學正常已經無用 , 因為小學開始學既野係之前既底子上再提升 , 如果個底打唔好 , 又點學上去 ,,,
Oxford 大家都可能覺得佢字典都出埋 , 點會唔好 !!! 對 !!! 佢係好 !! 佢既英文程度比較深小小 , 適合歲半後用 , 不過要父母都有英文底子 , 可以陪小朋友一齊學習 , 培養閱讀習慣!!(((但唔好忘記 , 如果父母英文好 , 又有時間 , 駛鬼買咁貴一set , 咁多出版社 , 4萬蚊可以買好多書 !!)))
DWE 佢分好多part , 有play along , sing along , 以日常生活既英文 , 有趣味性咁接觸英文哩個語言 , 可以早小小已經可以比BB用哩套產品 , 唔似香港教育填鴨式去死記
佢有部card機 , 其他公司係無 , 部card機有普通咁學生字亦會教到單數複數等等 , 唔似點讀筆咁一味聽
上網睇好多人話唔好比小朋友睇咁多DVD ,,,, 好老實講 , 出街都見到好多父母比小朋友邊食飯邊睇IPAD , 佢一曳就比部電話佢坐定定 , 帶入戲院睇卡通片 ,,,, 每次睇30min , 每日早晚一次 , 有幾多!????

(((另外想提既係 , SALES都係一個關鍵 !!! 剛剛既書展OXFORD既SELES態度好差 , 好似睇唔起人咁 , 問佢野都唔想答 , 所以都係放棄佢既原因 , 可能我唔好彩遇上一個咁既人)))
希望之後再上黎報告唔會改口 , 仔仔7個月 , 半年後再報告有無用

引用:上網爬左好多文+,+自己小朋友7個月+,+去左

個人覺得迪士尼較容易用,就算唔識英文都用到,故事較簡單易明,有部卡機同好多遊戲,小朋友好鐘意,唔止學到英文,有好多大小肌訓練遊戲,3歲前用較合適,我個顧問都跟得好好,每個星期有老師打來傾電話,好多活動玩不過要收費價錢不是太貴。

而牛津就較這樣適合有英文基礎的小朋友,因為主要是故事書,故事內容有趣但較複雜,3歲以上較容易明。字卡設計比較沈悶,不過可以學到較深既生字。BB set 個套就真係馬馬地,只係一D毛公仔,Kaboo & Cheeky公仔及平版電腦沒有保養,已壞左了。參加過佢地party,不過唔係全程講英文,只有個講故事環節是用英文,一年好似有兩次party

如果BB開始用迪士尼較果較好,但如果3歲以上小朋友想搵套書牛津都幾好,書門設計精美。不過無論用邊套,都一定要屋企人陪佢玩,唔可以完全依靠教材,諗住比左錢就會識。

利申:我大肚既時候開始用迪士尼,1年前姑媽送左套牛津比仔仔,現在仔仔4歲,過兩個月妹妹出世(生多個抵用D),兩套都有用緊,仔仔準備迪士尼畢業

我都有興趣睇下牛津套中文,因為中文真係好難學,有媽媽用緊嗎?

最後,我都買咗DWE. 小朋友好鐘意玩佢啲點讀書,DWE就一般般,比較悶. 最近,佢地本雙月刊跟咗本Kids World(支筆要另外買),可以點讀,我小朋友都好鐘意玩.

回覆:stacyhw 的帖子

我個仔都好鍾意DWE新個本kids world,你有買Zippy支點讀筆嗎?

我用Oxford Path 2年多,小朋友4歳,加上平時閱讀其他書,一般英語冇問題。

有沒人去過op center? 是否適合未夠1歲?

引用:嘩,d+posts+蟮到離哂譜,睇嚟有8-9成是+sa

原帖由 bookreader 於 15-09-26 發表
嘩,d posts 蟮到離哂譜,睇嚟有8-9成是 sales 扮家長寫的。

回覆 bookreader 的帖子

好多SALES 呀 !

假到呢.....

sales 左仲會理你咩.... 講咩售後服務吖

‹ 上一主題|下一主題