用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有民生offer 的你們,現在係邊間學校讀緊PN 㗎? ...
樓主: Justsayhi
go

有民生offer 的你們,現在係邊間學校讀緊PN 㗎? [複製鏈接]

屋企樓下村校PN

我覺得讀邊間PN冇關係, 樓主不如問下各位有OFFER嘅小朋友係咪都係活潑開朗, 開心愛笑型嘅小朋友? 我覺得民幼小朋友係呢類

引用:我覺得讀邊間PN冇關係,+樓主不如問下各位有

原帖由 cherrybeepbeep 於 13-12-23 發表
我覺得讀邊間PN冇關係, 樓主不如問下各位有OFFER嘅小朋友係咪都係活潑開朗, 開心愛笑型嘅小朋友? 我覺得民 ...
你說得全對,我也很認同民生收的學生最主要係夠開朗、活潑、主動、常常笑的小朋友做學生!
其實我之前喺另一個post 都有回應過,答問題快而準不是主要,因為小囡當天試正正係她午睡時候,她雖然答問題快而正確但老師很努力的攪氣氛逗我囡兒笑及投入,很可惜,由於她很累,並沒有大反應所以。。。。失望而回,其後我再睇其他有offer 的小朋友的面試表現時,我100%肯定,民生係要收很開朗及活潑的小朋友!

回覆 cherrybeepbeep 的帖子

我個女當日病左, 吱都唔笑, 但係答啱晒, 有am offer.

回覆:maomaofifi 的帖子

完全冇笑,勁快答完,有offer, 但會放。

sysy474  邊間令你放棄民生?? x 2  發表於 14-1-4 05:39

引用:Quote:原帖由+cherrybeepbeep+於+13-12-23+

原帖由 Justsayhi 於 13-12-23 發表
你說得全對,我也很認同民生收的學生最主要係夠開朗、活潑、主動、常常笑的小朋友做學生!
其實我之前喺另 ...
其實, 我仔唔系你地講既開心活潑型,佢in MS時一如既往,無笑容,但佢好冷靜咁答左9成問題。

我仔都唔係活潑開朗型,佢無笑容,不過有問有答,好乖個類,老師問既只答錯一個。

我都覺得無關係,我讀村校n,主要睇小朋友臨場表現...(佢無展示活潑好動既一面,但都聽話地答問題,有禮貌)

cherrybeepbeep 發表於 13-12-23 14:53
我覺得讀邊間PN冇關係, 樓主不如問下各位有OFFER嘅小朋友係咪都係活潑開朗, 開心愛笑型嘅小朋友? 我覺得民 ...
我小朋友正是活潑多嘴型,主動,答問題很大聲。面試那天大部份問題都答啱。

回覆:有民生offer 的你們,現在係邊間學校讀緊PN 㗎?

Victoria

引用:完全冇笑,勁快答完,有offer,+但會放。 +

原帖由 BABA124 於 13-12-23 發表
完全冇笑,勁快答完,有offer, 但會放。
邊間令你放棄民生??

我囝都係冇笑容,全答對。不過已放

rachelyim 發表於 14-1-3 18:43
我囝都係冇笑容,全答對。不過已放

May I know which factors make you give up MS offer?

‹ 上一主題|下一主題