用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 哩度啲家長係咪無乜人鐘意靈糧堂啓思之類架? ...
樓主: poodlema
go

哩度啲家長係咪無乜人鐘意靈糧堂啓思之類架? [複製鏈接]

回覆 finayeung 的帖子

我孩子沒有讀九龍靈糧堂,但我帶過兩個孩子去面試,以及我有家人在裏面工作。我覺得 happy school 這幾個靈糧都差不多。但可以肯定,九龍靈糧堂和其他的靈糧堂是不同的機構。若說到分別,可以從學校環境、離家距離、有無學卷等因素考慮。

我個女讀緊啟思PN, 應該下年度會轉去靈糧堂讀K1, 兩間學校我都好欣賞, 只是擔心派位麻麻!

引用:我個女讀緊啟思PN,+應該下年度會轉去靈糧堂

原帖由 kc871 於 14-02-13 發表
我個女讀緊啟思PN, 應該下年度會轉去靈糧堂讀K1, 兩間學校我都好欣賞, 只是擔心派位麻麻! ...
派位關居住區域,同幼稚園本身無關。

靈糧堂係一d較為讓小朋友去探索既學校,由於升上小一銜接唔到,小朋友係幼稚園太自由了,功課亦太小,所以上到小學跟唔到個進度,因此好多家長都唔太like.
我本人就鐘意讀普通學校,因為由幼兒班開始都較深,我可以唔使額外同佢做太多練習,上到小學都自然跟到,家長就唔會太辛苦了.........

回覆:哩度啲家長係咪無乜人鐘意靈糧堂啓思之類架?

請問知唔知香港靈糧堂出去考直資或私小成績如何呀?

‹ 上一主題|下一主題