用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港嘉諾撒學校 14網 Canossa家長,請賜教!
go

14網 Canossa家長,請賜教! [複製鏈接]

請問canossa 家長,有關學校資料

1)Canossa 有NET, 請問每星期有幾多堂由NET 教?小朋友英文程度好嗎
2)現不是普教中,對嗎?將來會實行嗎?
3)每天功課量多少?
4)默書丶測驗壓力大嗎?
5) 老師有愛心嗎?
6) 456年級,功課量及壓力是否大増?

唔好意思,因想多了解學校,幫小朋友找一所愉快及有愛心小學,請賜教!

1    0    0    0

回覆:annettebaby316 的帖子

請賜教!

請賜教!

1)        Canossa 有NET, 請問每星期有幾多堂由NET 教?小朋友英文程度好嗎
è 每星期1至2堂,1至3年級使用學自行編寫教材。小朋友英文程度要睇佢自己能力。全校得一個外籍老師,但係要教36班。另外一個外籍老師係家長捐錢請嘅,夠錢就有兩個,唔夠錢就得一個。
2)現不是普教中,對嗎?將來會實行嗎?
è 不是。未聽過﹗
3)每天功課量多少?
è 唔算多,一般6點前做完。都要睇番小朋友自己。
4)默書丶測驗壓力大嗎?
è 每星期默書一次,中英文“卡啦” 咁默,要計入考試分 。沒有測驗。有冇壓力就要睇番小朋友自己。
5) 老師有愛心嗎?
è個別老師經常閙人
6) 456年級,功課量及壓力是否大増?
è 不是。

回覆:afternoontea372 的帖子

感激x 100😘😘

我在學校網站見到,今年小一試行普教中,準備來年小一實行,是嗎?

回覆 annettebaby316 的帖子

未聽過﹗

今年9月小一有三班試行普教中

回覆:雪晴晴 的帖子

多謝分享

網上有晒資料......

回覆:sososu 的帖子

感謝回覆

讀左3年、個人覺得九成老師有愛心、好有heart!3年级仍有小奖勵(小文具)氹學生。我個女很享受校園生活、雖然成績中等、但品行很好、校長會同學生分享閱報、講解下。功課其實不多、P1至P3所編制的英文notes很用心、孩子學得好易跟上、一年考三次試、不重覆。我到現在仍非常感恩能入到此校。
‹ 上一主題|下一主題