用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 擾民心底話
go

擾民心底話 [複製鏈接]

一係為儲分、一係為出名。佢純粹搞事,大家媽媽慎入佢既post.唔好覆唔好理佢。

2    0    2    0

回覆:擾民心底話

點解要咁做?我唔理解。

唔睇咪得囉,唔洗勞氣。依個 Forum 都係比個平台大家發表意見。

坦白講我都開始覺得某人有點無聊,部分posts唔知佢想點,甚至在挑機成份。但去到專登出個post叫人唔好理佢,sorry,我覺得呢個行為好小學雞...

簽名被屏蔽

無心引起罵戰。Apologize if my words are too hard and rude. But I just got really annoyed by these kid of parents. Respect your rights to continue reading and replying to her posts.

Support.唔係真心交流,純粹嗰刻諗到乜寫乜,選擇性覆人,睇到厭,希望呢到多啲高質素post

回覆:Crystalspman 的帖子

Support

唔好覆佢

回覆:nting 的帖子

You bring out the issue that I also have same feeling. And what I am concern is if she is a real parent, cos the post is too 野火。 sometimes I think if she is 記者。。。。anyway this is my thought.

各位JM,冷靜冷靜。唉…可能真係要同佢白頭偕老……到"小學版"、"中學版"………甚至"父母進修版……

天助自助者,  別再怨天尤人

引用:唔睇咪得囉,唔洗勞氣。依個+Forum+都係比

原帖由 ElaineW_Mama 於 13-12-19 發表
唔睇咪得囉,唔洗勞氣。依個 Forum 都係比個平台大家發表意見。

黎黎去去三幅被

回覆:nting 的帖子

我都有同感,樓主。所以一見佢開post都唔會睇

近期好出名!博出位多!

Attention seeker嘅特點係無論正面定負面嘅注意,都會令佢高興。專登出一個post去討論佢,係正中下懷。

佢應該係作家。。。。係呢度套料田。。。準備出書。。。。關於幼稚園面試。。。。。。我估。。。

各位媽媽(或爸爸),千萬不要為了佢嘅post勞氣,甚至形成互相對峙的局面,不值得。我係新手媽媽,真心希望與各位保持良好關係,將來在"小學版"及"中學版"再向各位請教。

chiyin8    發表於 13-12-19 22:42
天助自助者,  別再怨天尤人

其實原先都無留意,好用心去睇or回覆,不過慢慢開始留意到個名咁熟,次次都係佢,慢慢發現開始有人追擊佢,有少少娛樂性,但都睇到煩,現在再見到佢一日出幾個post,覺得好annoying盡量唔睇。

同埋如果你單單個別去睇d post, 你唔會發覺有問題,其他人甚至會覺得佢比人針對或唔明點解要咁興,但當你睇晒或連貫地睇晒佢前文後理,無名火會起,個個媽媽都係真心分析,用心回應,但佢就一時一樣,前後不一,精神分裂,佢有佢講,你有你回,完全唔係真心聽你回應,自己講返自己果d.

其實一日出幾個post真係有點annoying, 特別我睇時無特別睇樓主名先,睇睇下先發覺唔對路,至唔睇,成日要避左佢個名,都幾煩。

‹ 上一主題|下一主題