用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 harrow international school Hong Kong
go

harrow international school Hong Kong [複製鏈接]

想問有無人幫bb報左哈囉?捐五十萬如果唔收係唔係會退?

2    0    0    0

引用:想問有無人幫bb報左哈囉?捐五十萬如果唔收

原帖由 lammi2012 於 13-12-17 發表
好多人話呢間大多數收嘅係mainland
我擔心英文會唔夠好

回覆:oneonemama 的帖子

聽聞80%以上是内地人

其實, 若然學校能提供相應的教學和語言環境, 小朋友入學時正值學習期, 這個倒不是問題。

回覆:harrow international school Hong Kong

bb班只收老師子女…只有十個位。外人唔使諗

I heard someone donated HK$3m and got a spot.

回覆:harrow international school Hong Kong

簽名被屏蔽

You can still get a place without debenture !

$50萬沒有可能!學校講明幼稚園一定要買$300債券入學!亦不是你想買就有!

回覆:sagesage 的帖子

除了幼稚園先要,其他級別就不用買債券?

回覆:flextone 的帖子

好似每年$5萬如不比債券,但入學機會等於零。

回覆:sagesage 的帖子

認識有朋友的小孩在那裡讀也是沒有買債券!

Hey, wake up!

Are we taking about education?! or BIG business?

回覆:ikerberg 的帖子

Don't understand. You mean Harrow only do business not education ?

回覆:flextone 的帖子

請問有冇參join過"Tours for Prospective Parents"?有咩參觀?可否share 一下?thx!

樓主話"捐", 咁"捐錢"邊有交換㗎!

捐錢應該無得回水!買3M ICC,interview fail 左,可能可以退!

我個囡系果到讀緊, 今年第二年了.  首先, 國內人如果佢唔識英文, 同埋講唔到流利英文系多數唔會收的.

第二, 已經第二年了, 英文系閱讀, 寫文, 做報告等, 好多方面都可以令小朋友學到好多世界視野, 所以好多我估而家中六既同學都識既英文, 同串字, 佢地已經識.

第三, 我送返學時, 唔去草地玩既小朋友, 多數系坐系地下睇緊小說的. 不論低年級及高年級.  而且每星期老師會一對一評估小朋友既閱讀能力, 讀得到文字, 但唔流暢都唔可以升grade, 所以每個小朋友都睇緊唔同grading 既chapter book.

而家你想比錢買債券都無得買, 而且果d錢唔系捐比佢架, 系有息比番架.

老師個list上晒website, 90%系英國過黎的. 英文絕對native.

紀律捉得好嚴, 上緊堂同同學傾計, 扣分, 食飯食唔晒, 又或者唔食菜唔加分等.

今年收生已經嚴左好多, 唔系有錢就有得讀.
‹ 上一主題|下一主題