用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 Bk淪為打手宣傳,邊d言論邊d acc有問題要睇清楚 ...
go

Bk淪為打手宣傳,邊d言論邊d acc有問題要睇清楚 [複製鏈接]

一日之間已出了咁多post, 樂x那間咩免費講座的,本來只係疑惑,依家更覺得好有問題

私人機構無監管,扮家長有幾難?大家小心為上,問清楚有咩根據,有無認證

唔明唔清楚,寧願找返些有政府服務嘅,例如協康耀能保良等等,先好好瞭解再找其他

如果邊個話醫好自閉症,都要打醒千二分精神

難為自閉兒父母已身心俱疲,仲要分神辨清邊d係良心服務者!

點都好,家長們冷靜,理智,唔係貴嘅一定好,問多些,自己分清邊d真邊d假先重要呀!
   0    0    0    0

努力試借慈善為名,實為掠水,打手名單一覽 (未能盡錄!)

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

努力試有無問題我未知。但樂x睇落好多人炸板式宣傳就睇到。免費講座唔代表好。小心被sell!

有免費課程,起碼俾我地對導師有初步的了解。果陣盲中中報左努力試,咪慘被人鋸到一頸血囉,努力試都堂堂咁Sell 新嘢。如果努力試都有免費課程,起碼俾我地見下個導師,咁我就一定唔會報囉!

詳情請見:
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

免費嘅美容健身簽埋唔少,新聞都唔少。我有我講呢間免費的好可能有問題,你有你講那間,不必在此炸板。謝謝。

啊!明了!你都係為樂x幫口吧?唔怪得會咁!本來我只係存疑,依家因為你哋嘅反應行為,更加覺得好大問題。

希望家長有雪亮眼睛!

一日之間已出了咁多post, 樂x那間咩免費講座的,本來只係疑惑,依家更覺得好有問題 --> 好多都係我出既,香港係言論自由的社會,巿場透明度好重要!我俾努力試呃左,我講既全部係100%的事實,講返俾d姐妹聽,唔想再有人好似我咁上當!anyway 我出得呢d post 都預左俾努力試打手插,只係唔想再見有其他無辜的家長兒童再被無良奸商呃!係好嘢,我都會讚,例如:協康會、循道衛理咁,唔好既,當然會彈啦!其他機構有冇問題就唔知,努xx 好有問題就係事實!

私人機構無監管,扮家長有幾難?大家小心為上,問清楚有咩根據,有無認證  --> 同意,所以努力試呢d私人機構又無監管,咪有勁多打手囉,開一個acc 只為出一篇努力試的post!開成個

唔明唔清楚,寧願找返些有政府服務嘅,例如協康耀能保良等等,先好好了解再找其他 --> 我都係咁認為!

如果邊個話醫好自閉症,都要打醒千二分精神 --> 家長都係為左子女有進步,否則上家長課程黎做咩?可以以開明的心態,一聽無妨,然後自己判斷!

難為自閉兒父母已身心俱疲,仲要分神辨清邊d係良心服務者! --> 係!唔好以為慈善機構一定可信,我已被慈善機構呃左好多好多錢,而家要節衣縮食,更擔誤左個仔好多成長黃金期,用一d 唔work 既方法!

點都好,家長們冷靜,理智,唔係貴嘅一定好,問多些,自己分清邊d真邊d假先重要呀!--> 係呀!努xx咁貴,成幾萬落樓,結果得個吉,個仔情況完全無改善!

你所做有咩目的, 我想每人都會自己判斷.  究竟真相係點? 家長眼睛係雪亮

無論點, 無品無把握話醫好自閉的, 大家千萬千萬要小心. 唔知d 咁人有無良心呢? 上天係有眼, 睇到我哋所作所為

大家要小心小心再小心

我只係講出真相,你點可以咁惡,連真相都唔俾人講,要滅絕晒人的聲音,等人個個上當去報d無用又貴的課程?!?!

唔知邊個惡, 被掀穿就扮激氣呢?

我個 post 係講樂 x, 本來無留意你講努力試, 係你自己走過嚟, 我先發現原來係有咁既問題啫

努力試係咪有問題我唔知, 但睇你咁幫樂 x 就真係好有問題. 做到咁出面, 真係見怪不怪, 其怪自敗.

唔知你哋仲諗到咩計仔嚟反擊, 可能下一步會攻擊人? 起人底?

我勸你地收手啦, 老老實實做好自己識做既事. 做得好自己有口啤, 唔駛咁暴露自己咪越暴越臭?

我亦坦然面對, 就算你起我底我都唔怕. 我只想說公道自在人心, 越做只會越俾人見到呢間樂x嘢真係好可怕

哈!你又係到對號入座!我無必要幫佢地,我仲有讚協康會、循道衛理,好既讚,壞既彈!
我都有幫協康喎!
唔好對號入座!

你無憑無據係咪攻擊人就得,我有真憑實據說出真相都唔得?
有無攪錯!

你想轉移視線, 我相信家長眼睛係雪亮既, 是與非大家自己去問去睇清楚.

我勸咗你又唔聽, 你自己自暴其短, 本來大家對樂 x 只係存疑, 因為你哋太高調, 變咗自暴其短, 若你係員工, 真係鄧你老闆慘, 宣傳得反效果. 若你係間中心負責人, 操守更令人質疑嘞.

究竟你只係講努力試, 定係有咩用意, 大家睇到就得, 真係唔駛再講,唔覆了, 嘥氣

今早看到這個論壇,又打手,又宣傳,真係好唔開心。

我們做家長的,做有需要孩子的家長,就會好明白當中的痛苦、焦急和徬徨。上得這個論壇,都是想知道怎樣幫到自己孩子,又或者分享一下自己的經驗,互相支援一下。但是就有這些眼中只有錢的、違背良心的人,在銷售、在宣傳、在散播謠言。從自身患病的孩童和徬徨無助的爸媽身上去賺取他們的血汗錢,去騙取他們的寶貴時間,你們和內地的不法商人及騙徒有何分別?你們要搵錢,快快滾開!不要再在我們的傷口上撒鹽!這是可恥的!

misshk12, 為呢 d 衰人激氣唔值. 呢個世界係有天理, 人在做天在看
為孩子努力付出, 教識孩子辨別真假, 都係我哋既功課
一齊加油

Up

Up

Up

Up

睇返呢個post就睇到佢點宣傳。
大家請鑑
:)
‹ 上一主題|下一主題