用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 大家小心扮家長宣傳者
樓主: Anan3388
go

大家小心扮家長宣傳者 [複製鏈接]

樂x王國嘅人仍在用不同acc隱性宣傳,扮家長。
大家要小小任何人仕pm你,sell嘢
問清楚學歷認證
免費呀,試用呀,送嘢呀,都要特別小心。
謝謝閱讀!

回覆:Anan3388 的帖子

想深一層,真正SEN家長,又怎會這樣話人個仔!

咪係囉!
其實咁多時間咁好心機扮呢扮路,不如正正經經讀返個證書出嚟教下自閉又好SEN又好,市場咁大梗有得做。
不過有心人少,搵快錢人多。
難為爸媽生得佢出養得咁大正正常常(識扮家長識打咁多字智能有返咁上下啦!)
但立心不良
浪費上天賜予嘅
真係又氣憤又可惜!

Oh no!啱啱見bigxxx又出post, 太顯眼,咁低心,難為我仲話佢正正常常智能有咁上下。。。。。
樂x王國質素真係。。。。滴汗。唔怪得有書唔好好讀要上網用不當手法搵快錢
回。頭。是。岸。。。呀

我當然係努XX家長啦,唔駛提我,我上過LP, 覺得好,才真心分享。
卻野來LP 10宗罪。

記住我係家長。
我只係上過基礎,並未有跟進。

王爸唔駛理佢,佢想趕走真家長,佢哋咪可以呃d新家長lor

佢做嘅嘢好明顯,真係當正我哋儍㗎!

樂x企圖扮醫生話三個月醫好重度自閉搞免費講座氹人入局幫襯佢五六千蚊嘅不知乜療程,只要我哋繼續講,預咗佢哋明嘅應唔到咪嚟暗嘅lor! 樂x手法不知所謂!

我哋自己家長交流,咪理佢哋!

其實LP一年百多人上,有人不滿好正常。但係那麼揭斯底里,真係....

其實本衝破障礙是集其他書大成再加入Yolanda 的實戰經驗。好適合初哥。

我上LP比我見一好多前輩家長來分享。真的要感謝.她們。

我最大得着,並唔係訓練方法,而係學會接受孩子,學會欣賞他們的亮點,學會對自己孩子充滿盼望。

我最欣賞Yolanda和其他LP家長永不放棄嘅精神!

咁一般中心有讚有彈係好正常,因為自閉個個唔同,適合你不等於適合我。最緊要係清楚明白,軍軍真真。各人自己選擇囉
但bigxxx嘅行為係好可疑,細心睇就見嘞
又攻擊出聲嘅家長係打手

咁佢確有可能混淆到一些視聽
但清者自清

到今日樂x都無人出嚟答佢係咪醫生phd邊度畢業。點解咁大家諗下囉。

回覆:anan3388 的帖子

其實好容易將X樂X國和樂X教室混淆。
我冇上過九龍行樂XD訓練,但上網見佢都係D正統出密集,社交,言語訓練,起碼都正氣啲。

回覆 王王爸爸 的帖子

王王爸爸我都是有上LP, 有做跟進的家長,人地家長導師幫你有冇heart, 大家自己feel到,話零進步,我想除非家長心頭太高或根本無努力去學同做訓練先會零進步!我通常覺得是家長無努力並無因材施教,按步就班、貫徹始終地持續訓練!
其實我最難接受是在公開的討論區這樣人生攻擊同埋底為人!覺得這樣講說話是証明自己是個對自閉症毫無深入認識的家長!

回覆:JJran 的帖子

我和老婆都係有上LP,最後都冇跟進,因為我要工作都好難跟進,老婆全職覺得跟進都要做好多工課和好多commitment,而自己小朋友已有齊密集,主流,3T,如再+LP,真係超人先掂。
最後我個人認為自閉症訓練法,我都讀過好多書,其實大同小異,各施各法,沒有最好,只有最適合。
唯獨只有家長才知那種才最適合自己小朋友!
每個小朋友都是獨特的。

加油大家!

謝謝各位提醒,我仲以為x樂咁厲害,幾秒就停止小朋友發脾氣
spw

回覆 HomeWood 的帖子

個食療講座本來我都想去, 但覺得怪怪哋, 講到咁好, 所以決定唔去, 後呢有佢哋d人同pm我既媽媽(應該係佢哋D人)再問我今次唔去, 好快又有講座聽, 問我去唔去聽, 佢哋真係好進取, 唔去都主動揾番你, 所以各位媽媽真係要小心, 小心!

好在你地係度講咋﹗近期屋企人輪流病, 自己都病到死都無乜心機睇, 只知近期好似多左好多新會員﹗不過真係好怕D人勁鬧人, 平時都成日鬧女, 上來睇下野都係咁。唉﹗

D人為賺錢係無所不用其極。
依家掃走咗d無良人仕,清靜返咪幾好!心煩咪skip咗d post唔好睇住,照顧自己最緊要!
得閒share下揍女有乜煩惱呀!

一排唔上來, 原來有人咁講野, 大家小心!! 其實相信大家入得黎吹的, 唔係聽人講幾句, 相信有家都有WHAT'S APP , 有同其他家長見面, 大家相知真相, 都係問下用過的人!!  好多野唔係出個POST 話人就係事實! 請憑良心說話

搞到我都唔敢開post添﹗有野想問又驚果d人, 唉﹗之前我成日係e度問野架﹗

引用:想深一層,真正SEN家長,又怎會這樣話人個

原帖由 王王爸爸 於 13-12-18 發表
想深一層,真正SEN家長,又怎會這樣話人個仔!
早已懷疑”大ii”可能不是真正家長!

‹ 上一主題|下一主題