用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃埔迦南Vs九龍塘創價?可給點意見嗎?thx. ...
go

黃埔迦南Vs九龍塘創價?可給點意見嗎?thx. [複製鏈接]

大家知道哪一問較好嗎?thx.

0    0    0    0

回覆:黃埔迦南Vs九龍塘創價?可給點意見嗎?thx.

我住何文田所以兩間都要搭校車,我覺得兩間都ok所以想睇下大家會點選擇

回覆:jannychan 的帖子

謝謝你的意見呀

我小朋友喺黃埔迦南讀,一個禮拜左右就會有d自製嘅勞作拎返屋企,而且我仔仔都返得好開心。
創價有學券,迦南就無學券。
兩間我自己都鍾意,但阿仔in創價表現好差,所以rejecked.

引用:我小朋友喺黃埔迦南讀,一個禮拜左右就會有

回覆:Soyi67 的帖子

其實我小朋友依家都讀緊迦南pn,都開心的,但見創價的口啤好得緊要,又有學券,所以心大心細,先謝謝你的回覆。

回覆:99sing 的帖子

其實我個囡都in得差!係一個字都冇講過,我也完全冇再想這間學校,點知收咗!真係完全唔知發生咩事

引用:其實我個囡都in得差!係一個字都冇講過,我

引用:其實我個囡都in得差!係一個字都冇講過,我

原帖由 MushroomLi 於 13-12-15 發表
其實我個囡都in得差!係一個字都冇講過,我也完全冇再想這間學校,點知收咗!真係完全唔知發生咩事:questio ...
嘩!勁呀!如果正如妳所講,真係一個字都冇講過而又收咗,我估可能妳好有後台,否則我只有一個字形容妳:「Magic」!

我女讀緊黃埔迦南pn, 返左幾個月,我覺得整體很好,如果將來會考直資小學,迦南而加無學卷,課程深左好多,比較有優勢。如果小學會參加大抽獎,創價係happy school,可以慳番d學費出去補。

引用:我女讀緊黃埔迦南pn,+返左幾個月,我覺得整

原帖由 Luluyen906 於 13-12-15 發表
我女讀緊黃埔迦南pn, 返左幾個月,我覺得整體很好,如果將來會考直資小學,迦南而加無學卷,課程深左好多, ...
所以喺學劵下的而且確係可以慳咗學費,但平時額外要插返時間出去進修,一樣要畀$,仲可能一星期先上一堂,其實條數根本喺返到,最重要家長本身有時間就得嘞!

引用:Quote:原帖由+Luluyen906+於+13-12-15+發表

原帖由 DIALO 於 13-12-15 發表
所以喺學劵下的而且確係可以慳咗學費,但平時額外要插返時間出去進修,一樣要畀$,仲可能一星期先上一堂, ...
如大抽獎,創價啦,very happy.  如諗住考私小直資,迦南好似好d.  創價入私小直資好似少過30%, 仲要二線多。

引用:Quote:原帖由+DIALO+於+13-12-15+發表所以

引用:Quote:原帖由+lovebb2+於+13-12-15+發表如

原帖由 chi99 於 13-12-15 發表
但係啲街外人話小學派得好,叩門見係讀創價嘅九成幾收,唔知堅定流?

...
want to know more

引用:Quote:原帖由+lovebb2+於+13-12-15+發表如

原帖由 chi99 於 13-12-15 發表
但係啲街外人話小學派得好,叩門見係讀創價嘅九成幾收,唔知堅定流?

...
現實是有人創價出來今年派小一仍然未有著落

引用:Quote:原帖由+chi99+於+13-12-15+發表但係

原帖由 Elau719 於 13-12-15 發表
現實是有人創價出來今年派小一仍然未有著落
是考直資

回覆:99sing 的帖子

我自己都嚇親,但另一邊廂就覺得真係要隨緣,完全故唔到!暫時阿囡得呢一個offer,其他表現較好的都reject.所以真係只好感謝神。

lauwingtai    發表於 13-12-15 22:47

回覆:DIALO 的帖子

真係magic.不是校友,不是教友,唔識人,小康家庭。所以諗唔到,只好感恩!

lauwingtai  主保佑謙卑的人  發表於 13-12-15 23:05
‹ 上一主題|下一主題