用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York interview !
樓主: cobeyan
go

York interview ! [複製鏈接]

引用:我覚得York+pn唔算係谷,但英文係好好,我

原帖由 LITTLEGIRLSNOW 於 13-12-22 發表
我覚得York pn唔算係谷,但英文係好好,我位小朋友開學至今英文進步不少,可以跟net teacher對答,而且係自 ...
請問呢位媽咪,你小朋友讀上午定下午班?

回覆:babyBenz 的帖子

請問有没有家長的小朋友是讀上午班,因只有兩小時,是否很不足夠?謝謝!

回覆:babyBenz 的帖子

引用:我地係special+K1,,其實都係PN課程,只係

原帖由 BALL_B116 於 13-12-23 發表
我地係special K1,,其實都係PN課程,只係全班都係一月小朋友,同埋係上午3小時,另外有識3個媽媽,小朋友 ...
Special K 係點apply 架? 有無校車?

回覆:sakbbjaijai 的帖子

引用:係要一月小朋友先得,正常報PN咁,到開學前

原帖由 BALL_B116 於 13-12-23 發表
係要一月小朋友先得,正常報PN咁,到開學前一,兩個月的家長會,校會先公佈,上午3小時,來回有校車

...
我阿B 係1月B,即係如果有am offer 的話可以轉?

回覆:sakbbjaijai 的帖子

回覆:BALL_B116 的帖子

我上星期interview時問老師出年會否有special k。佢話未知。要下年開學前先知

回覆:fathaha 的帖子

Special k1 係喺interview 嗰時先生offer 你,或是你要自動喺interview 嗰時自動提出?我個女係大b,如果真係有special k 就好,

正常Special K1係俾超細B. 2013年9月入學Special K1原本應該係2010年 11或12月的BB, 但應該有好多2010年細B有K1 offer或一啲名幼PN offer, 所以最後冇入到York Special K1. 因為Special K1有位, 所以就轉咗一部份原本有PN offer 2011年1月B到Special K1了. 名義上好似讀咗兩年K1, 因為2014年9月都仍然係入讀K1. 由於Special K1都已經納入幼稚園部 即係York International Kindergarten, 所以repeat正常K1就唔需要評估了. Special K1學費亦係K1學費. York PN係under York International Child Care Centre, 唔係幼稚園. 所以如果要入讀York kindergarten K1係需要校內評估, York PN 學生雖然係優先入讀幼稚園部但唔一定係國際班. 我諗有冇special K1俾1月B,好睇有幾多之前一年細B confirm讀Special K1.

我囝囝係2月B, 上年都知有special K1, 但問過學校2月B一定唔可以轉,因為唔可能等到10月或11月先開學 (未足兩歲8個月讀K1). 正常PN,K1係8月開學. 我都唔開心因為special K1學費平過PN, 不過冇計,唯有讀番PN. 好彩評估後都順利入到國際班因為阿囝英文溝通較好.

回覆:York interview !

冇去簡介會係咪唔使諗?

‹ 上一主題|下一主題