用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日民生註冊,傷感
樓主: 寫我心中話
go

今日民生註冊,傷感 [複製鏈接]

回覆 Luluyen906 的帖子

佢係另一個POST話最想阿仔讀培正喎

回覆:poodlema 的帖子

心水清

我好少回msg, 大家有冇覺得呢個''寫我xxx'' 成日開post, 一時一樣, 有冇諗過佢係唔係真心問野, or 係想''了''興大家呢, 每次係一個post ''討論''到火紅火綠, 佢就會講一句sorry, 唔好意思, 係我唔岩, 之後又當冇事一樣又開新post, 又黎過....
其實我諗大家唔好回佢o既post, 好快佢就唔會再出post.

vivianho35 發表於 13-12-16 16:16
我好少回msg, 大家有冇覺得呢個''寫我xxx'' 成日開post, 一時一樣, 有冇諗過佢係唔係真心問野, or 係想''了 ...
Agree!

引用:我好少回msg,+大家有冇覺得呢個''寫我xxx''

原帖由 vivianho35 於 13-12-16 發表
我好少回msg, 大家有冇覺得呢個'寫我xxx' 成日開post, 一時一樣, 有冇諗過佢係唔係真心問野, or 係想'了 ...
agree X 2

天助自助者,  別再怨天尤人

我好少回msg, 大家有冇覺得呢個'寫我xxx' 成日開post, 一時一樣, 有冇諗過佢係唔係真心問野, or 係想'了 ...
Agree x3

vivianho35 發表於 13-12-16 16:16
我好少回msg, 大家有冇覺得呢個''寫我xxx'' 成日開post, 一時一樣, 有冇諗過佢係唔係真心問野, or 係想''了 ...
yes, x4

Agree x 5 , 不過我覺得佢仍然會出posts.  

回覆:今日民生註冊,傷感

其實宜家都唔係好敢回佢d post架喇,又驚俾人話集體網上欺凌。初初真係想提醒,大家講極都唔聽都冇好氣。

佢係可能真心分享佢心中那刻中想緊乜!其實誰是樓主不重要,在討論中也能看出誰是分享,有些家長的詳細回答,通透分析,都很有用!

為咗返幼稚園都要咁大壓力,甚至傷感!人生慢慢長路!只希望唔好咁緊張,父母緊張,小朋友係知,感覺到,有時仲偷聽到!最後,大人小朋友都壓力爆煲。有時報紙講小學生中學生因為情緒壓力而輕生,我個人認為父母都有責任。讀村校咪村校囉,入咗神校龍校唔一定係最好,當然唔係話放棄,但唔需要太上心。小孩子健康愉快成長學習已經足夠。

引用:為咗返幼稚園都要咁大壓力,甚至傷感!人生

原帖由 ballg 於 13-12-17 發表
為咗返幼稚園都要咁大壓力,甚至傷感!人生慢慢長路!只希望唔好咁緊張,父母緊張,小朋友係知,感覺到,有 ...
Agree! 這是養兒育女的第一大原則!

回覆 vivianho35 的帖子

totally agree, 次次都sorry, 又出d無謂post, 我已經唔想回應佢了

ffaye  My fist boss told me 'No need to say sorry, just don't do it again.'
Seems she still doesn't get the meaning from my other reply...  發表於 13-12-17 13:14

引用:回覆+vivianho35+的帖子 totally+agree,+

原帖由 chiyin8 於 13-12-17 發表
回覆 vivianho35 的帖子

totally agree, 次次都sorry, 又出d無謂post, 我已經唔想回應佢了
係。講多少少一陣又俾人話人身攻擊。:;pppp:

Vickyblah 發表於 13-12-17 01:11
係。講多少少一陣又俾人話人身攻擊。
一陣又會有食自助餐理論

引用:網上討論𣎴必太認真,都唔知有幾多

原帖由 rgalc 於 13-12-17 發表
網上討論𣎴必太認真,都唔知有幾多真幾多假
absolutely  agree!  

天助自助者,  別再怨天尤人

引用:Quote:Vickyblah+發表於+13-12-17+01:11+係

原帖由 happywangbb 於 13-12-17 發表
一陣又會有食自助餐理論

寫我心中話 發表於 13-12-14 15:12
落街食嘢,見到一大班開心的家長及小朋友

祝福佢地。

你最後食左咩野ar?

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題