用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院(小學部) 聖若望近呢兩年到底好唔好?有正在讀的家長嗎???? ...
go

聖若望近呢兩年到底好唔好?有正在讀的家長嗎????

2010年換校長時好差,甘到e+都已3年了,現在如何呢?????
升小一是否100%收回????如果出去叩門容易嗎????
希望有家長能幫手解答,,,,thx!!!!!!!!

回覆:聖若望近呢兩年到底好唔好

好似收好多印巴藉

客觀說, 之前攪到咁差, 要建立返個品牌, 最少都要十年八載實實在在的成績才能吸引返家長垂青啦.
學校唔受家長歡迎, 無得太多選擇, 如果教學質素又未有保証, 其實就是惡性循環, 你會唔會放心小朋友入去讀呢, 除非無其他更好選擇啫.  

回覆 oscar0219 的帖子

係咪講緊KLN TONG ST. JOHANNES?

回覆:kufubaby 的帖子

有冇用家比下意識?

回覆:shirleen 的帖子

係意見,吾係意識,sorry!

良禽擇木而棲, 賢臣擇主而事.

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2744786&extra=page%3D1

參考下~~好與唔好,自己決定。

我個女現讀佢哋既幼稚園,都OK呀,幾開心,但因小學太貴唔諗住讀啦...

我個仔讀緊K1,佢老師幾好,好有耐性。
但功課都幾多吓。

引用:+本帖最後由+Yanamami+於+14-1-20+09:33+編

原帖由 Yanamami 於 14-01-20 發表

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid ...
唔好意思,無惡意的,不过我想問yanamami 你的仔女昰否在此間學校就讀嘛?真係真正認識此校?因我見你有很多回覆都係對此校好不滿咁,永远copy啲唔好嘅,又唔會copy啲好嘅!真心問,真心想知。無惡意。

Yanamami  無仔女喺度讀,但我搵唔到好野copy。只有呢d。。。  發表於 14-6-30 09:17

我女兒就讀聖若望2014/2015小二升小三,今年𨍭校,因為佢考入德望丶埾方濟各丶荃灣官小丶嘉諾撒聖家(九龍塘和九龍城)都是候補生,我們最終選擇聖方濟各。因為希望有多啲時間和小朋友有感情交流。我女兒從幼稚園k1開始就讀聖若望,考插班生大部分學校考中數及考深半年(聖若望教英數及冇教深).就此,多謝聖若望栽培,多謝各位老師!