用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful offer 揮手區
樓主: Brian221
go

Joyful offer 揮手區 [複製鏈接]

引用:有冇人開個fotan+joyful+group+等大家可以

原帖由 emmakong0625 於 13-12-18 發表
有冇人開個fotan joyful group 等大家可以慢慢傾都好喎^^
Support

6月B, Fo Tan AM offer...好開心, 因為BOXHILL 都收咗但係PM ...

回覆:adawmy 的帖子

support x2

引用:回覆+JamBBoy+的帖子 你住火炭,+唔洗擔心

原帖由 minimeme 於 13-12-18 發表
回覆 JamBBoy 的帖子

你住火炭, 唔洗擔心校巴啦
我唔係住火炭,但都係沙田區,我擔心撘校巴安全問題,所以我媽會同B坐火車或van仔返學放學

引用:有冇人開個fotan+joyful+group+等大家可以

原帖由 emmakong0625 於 13-12-18 發表
有冇人開個fotan joyful group 等大家可以慢慢傾都好喎^^
Good idea

我住大埔,學校話未知點安排校車

我媽己經幫我湊左阿女一年有多, 我平日放工同放假自已湊, 唔放心交比工人. 阿女下年返學, 希望可以比翻自由婆婆. 因為婆婆好多朋友, 好多街去. 你阿媽都好幫得手. 我阿媽當我女係寶貝.

回覆:emmakong0625 的帖子

讚成,開個Facebook or whatsApp group 都好呀!Fotan pm offer

引用:回覆+JamBBoy+的帖子 我媽己經幫我湊左阿

原帖由 minimeme 於 13-12-19 發表

我媽己經幫我湊左阿女一年有多, 我平日放工同放假自已湊, 唔放心交比工人. 阿女下年 ...
你嘅情況同我一樣喎!非常眀白你嘅situation!但我連工人都炒埋!阿媽見佢幫唔到手,仲要成日𥄫住佢覺得好煩,所以炒咗佢!請到好而又靠得住嘅工人好難搵

我都炒左第一個工人。但我媽一個人湊好倦,我女好活躍又好奇,一個人睇唔掂。而且放假成日同阿女出街,我都無時間做家務,又要煮飯仔,好忙。我媽平日星期一至四晩都在我家瞓。宜家請左第二個工人姐姐幫手做家務。下年返學,阿女應該已經識講好多野,交比姐姐睇都無咁擔心。
雖然住荃灣,但我厘邊有架小巴去火炭只需15-20分鐘,都ok

引用:回覆+JamBBoy+的帖子 我都炒左第一個工人

原帖由 minimeme 於 13-12-20 發表

我都炒左第一個工人。但我媽一個人湊好倦,我女好活躍又好奇,一個人睇唔掂。而且放 ...
我媽見過鬼都怕黑,佢拒絕再請工人,佢寧願自己一腳踢!嘩,荃灣坐van過嚟好快喎,同我呢邊返學差唔多時間!我個都係十月囡,一齊插十一月班做同學仔

我女係9月B,9月2號,我以為係生日滿兩歲就可以開學。乜仲要等多一個月架?

引用:回覆+JamBBoy+的帖子 我女係9月B,9月2號

原帖由 minimeme 於 13-12-22 發表

我女係9月B,9月2號,我以為係生日滿兩歲就可以開學。乜仲要等多一個月架? ...
咁學校比你嗰封offer信寫你B係九月返學定十月返學

引用:Quote:原帖由+minimeme+於+13-12-22+發表回

原帖由 JamBBoy 於 13-12-22 發表
咁學校比你嗰封offer信寫你B係九月返學定十月返學
我B係10月頭B,封信叫我10月開學噃!

September2014. hehe 即滿兩歲可返學.

引用:Quote:原帖由+JamBBoy+於+13-12-22+發表咁

原帖由 adawmy 於 13-12-23 發表
我B係10月頭B,封信叫我10月開學噃!

引用:回覆+JamBBoy+的帖子 September2014.+hehe

原帖由 minimeme 於 13-12-24 發表

September2014. hehe 即滿兩歲可返學.

回覆:Joyful offer 揮手區

請問沙田學費多少?AM沙田區有校車嗎?或是保母車?

我仔10月B,成功由下午班轉到去上午班呀!!!!!!!!!

回覆:Joyful offer 揮手區

我囡12月 今日都收到電話 可以轉上午班

‹ 上一主題|下一主題