用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基真小學 校長會引疚辭職嗎?
go

校長會引疚辭職嗎? [複製鏈接]

不辭職的話,你估會否明年轉校長?

0    0    0    0

呢個校長之前做嗰間學校由收生不足, 因為佢令到間學校變成區內爭崩頭嘅學校, 其實佢因為做得好而升嚟大校做校長...唉~呢個問題真係好難決擇...

係呀, 我都聽過.  所以真係唔知.

回覆:校長會引疚辭職嗎?

引用:电视都叫人俾机会更生人仕,佢一向做得好,

原帖由 hin080908 於 13-12-18 發表
电视都叫人俾机会更生人仕,佢一向做得好,但一次錯佢就冇得翻身? 如果佢係一個好校长,可以帶領学校,点解 ...
咪係

电视都叫人俾机会更生人仕,佢一向做得好,但一次錯佢就冇得翻身? 如果佢係一個好校长,可以帶領学校,点解唔可以俾机会黄校長?

況且,係咪所有錯都一定要以辭職解決作結

妳講得好啱呀!!!
其實我最想都係咁, 可惜呢個世界好多人都太盲目...太多人有怨氣喇...而且呢個辦法係最快救番間學校嘅有效方法..其實對佢嚟講係好殘忍, 對學校嚟講可能係損失...

回覆 ashellyromii 的帖子

但我覺得校長走唔走, D人都會覺得成間學校冇知識, 所以走唔走關係唔大, 如果佢真係做出成績. TSA 考得好, 中學派得好, D人就唔會記得佢之前有咩唔好!!  依個世界太現實了!!
而且點解要為咗出面D人點睇而轉校長呢??  佢地要唔入來讀都冇法.  而且好多都係派位入來, 我又唔覺得派到入來會全部唔讀WO.
唉!! 希望過完過長假, 大家會回到氣啦.

ashellyromii    發表於 13-12-22 11:26
poohbb_hk    發表於 13-12-20 15:14

都係嘅~因為我都好擔心法團校董會會向黃校長一刀切呀!
希望上面d阿頭畀次機會黃校長!

sammilcm    發表於 13-12-23 11:40

引用:回覆+ashellyromii+的帖子 但我覺得校長走

原帖由 sammilcm 於 13-12-20 發表
回覆 ashellyromii 的帖子

但我覺得校長走唔走, D人都會覺得成間學校冇知識, 所以走唔走關係唔大, 如果佢 ...
係呀!好似新油天之前有一朱志華主任與女學生發生嚴重風化事件,新油天由於升中派位理想,所以仍是家長心目中的熱門學校。

ashellyromii    發表於 14-1-7 13:38

‹ 上一主題|下一主題