用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 奧基浸信會PN
樓主: Nanacute
go

奧基浸信會PN   [複製鏈接]

點解我係五月reg,而你地又一月reg?我是7月b

因為我們是大B,想插班下學期(2月開始)所以一月Reg

引用:Can+u+see+the+photos+I+share+here?+This+

原帖由 chumiguan 於 13-12-29 發表
Can u see the photos I share here? This is the first time I share photos using EK App.
Thanks!想問下雜費係幾多個月交一次?

引用:我個女2011+Apr+B,+讀緊pre-K1+(佢地好多呢

原帖由 chumiguan 於 13-12-15 發表
我個女2011 Apr B, 讀緊pre-K1 (佢地好多呢啲咩special playgroup , pre-N 之類)。今日去完佢地Grand Openi ...
想問下用家,每日上堂既時間分配係點既?有幾多時間可以去玩,有幾多時間係英語同國語?謝謝

回覆:2008_2012 的帖子

一月夠兩歲未?

回覆 2008_2012 的帖子

Thank you!

引用:Quote:原帖由+chumiguan+於+13-12-15+發表

原帖由 lilykksw 於 14-01-03 發表
想問下用家,每日上堂既時間分配係點既?有幾多時間可以去玩,有幾多時間係英語同國語?謝謝

...
我個女係Pre-K1, 所以未有普通話, K1先有。呢個schedule 係開學貼係班房門口我先知上堂個時間分配。我相信PN班都係跟差不多嘅schedule。但知道並非每日如是, 因為星期二&四上PE, 會去gym room 或戶外玩(滑梯及車車)。開學頭兩個月, teachers講中文多啲, 因為我發覺阿女返屋企都係講中文多, 但11月開始越來越多英文如come here/in, follow me etc. 剛剛個假期對住佢多啲, 佢成日le le lur lur 講外星話, 但中間夾一兩個聽得明嘅英文字, 先知道原來佢扮講英文。佢係屋企玩會十扮teachers 做story time, 似乎每日都一定有story time and 全部唱英文歌仔。相信我個女唔使係屋企特別train佢語言。

我想請問大家pn interview係點架??

引用:Quote:原帖由+lilykksw+於+14-01-03+發表想

原帖由 chumiguan 於 14-01-03 發表
我個女係Pre-K1, 所以未有普通話, K1先有。呢個schedule 係開學貼係班房門口我先知上堂個時間分配。我相信P ...
明白明白,thank you very much! 另外我想問埋我見網上既相無咩著校服既,有件青綠色既運動服,是否就是校服嗎?有沒有校裙之類?同埋想問埋是否小班教學?平時番學會坐咩車番學?唔好意思,咁多問題,感謝您

引用:Quote:原帖由+lilykksw+於+14-01-03+發表想

我個女係Pre-K1, 所以未有普通話, K1先有。呢個schedule 係開學貼係班房門口我先知上堂個時間分配。我相信P ...
想問奧基係happy school定谷嘅學校?

引用:Quote:原帖由+chumiguan+於+14-01-03+發表

明白明白,thank you very much! 另外我想問埋我見網上既相無咩著校服既,有件青綠色既運動服,是否就是校 ...
夏季校服, 攝於registration day in May 2013:

引用:Quote:原帖由+chumiguan+於+14-01-03+發表

明白明白,thank you very much! 另外我想問埋我見網上既相無咩著校服既,有件青綠色既運動服,是否就是校 ...
好彩有save 低張notice 相,唔使阿女上鏡. Winter Uniform:

Winter PE uniform:

I like BOEK, 因為小班教學. 我個女17人一班. 一行入學校, 每一個staff (由姨姨, every teacher, 到校長) 都叫得出我個女個名。唔單只我, 我見佢地所有小朋友都叫得出佢地個名, 大大話話am class 連playgroup 都有over 80人, 超勁! 我阿女坐校巴返放學。

引用:Quote:原帖由+lilykksw+於+14-01-03+發表明

非常感謝你啊!學校多唔多親子活動架?有無生日會架?好似都幾開心咁,又學到野,不過火車站行過去又真係有點遠,但我見校舍裡面真係好靚

原帖由 bibi0531 於 14-01-03 發表
想問奧基係happy school定谷嘅學校?
未知啊!只知道我唔使每日check handbook, 因為每日都無功課。我都想知上到K1 會唔會忙啲。剛剛12月同其他媽媽交流先知有啲學校PN已每day有功課, 我公司同事個女讀村校K1每日都有功課。唔知學校係行緊國際學校模式所以無功課, 定係學校慢慢加上去等家長亦可適應。老實講, 我係搵happy school 嘅人, 因為本身相信太早學習谷讀書and academic 係會令人對學習失興趣。另外,因我懶, 我都唔想學校谷我  :p 。PN/Pre-K1 依家呢個教學模式我, 及同學啲媽咪, 都very satisfy.

引用:回覆+chumiguan+的帖子 Thank+you+for+sha

原帖由 2008_2012 於 14-01-01 發表
回覆 chumiguan 的帖子

Thank you for sharing the information,is the $21xx 雜費是一學期還是一年? ...
我都唔sure. 交完到依家都未收到要交雜費。希望係一年啦!如收到要交2nd term 我上黎update大家。

引用:Quote:原帖由+lilykksw+於+14-01-03+發表明

The uniforms are very pretty. Do you really need to buy all, as I might just study 1 term. Is it compulsory ?

回覆 Nanacute 的帖子

未,要四月才足兩歲

回覆:奧基浸信會PN

我囡囡下星期interview ,請問校長問咩架?many thanks

‹ 上一主題|下一主題