用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問大家點同自己仔女講帶佢地去interview? ...
go

請問大家點同自己仔女講帶佢地去interview? [複製鏈接]

其實我只係in左2間,但我個小B性格好慢熱,突然間去一個陌生既環境佢會好驚,有咩辦法令佢無咁怕呢?大家點同小朋友講去interview?
   0    0    0    0

越怕醜越要IN多幾次, 等佢知道係去玩, 玩完有禮物攞, 我同小朋友講去開放日, 有得玩又有禮物攞, 但想攞禮物就要答問題, 攞完記得要講多謝

因為個囡鐘意返學, 所以同佢講返學, 我話答左老師問題, 會有禮物收架, 仲要教佢老師送禮物要講乜

我同佢講去學校搵老師傾計。佢跟住就會話:好呀,傾完計去反斗城吖!!!

我個女去過幾次open day之後好鍾意去學校玩, 成日話要返學。所以我同佢講去學校同老師玩, 提醒佢要有禮貌, 唔識唔緊要, 但最緊要有禮貌要應人, 唔識就答老師"唔識" , 無問題的

我個女平時好慢熱, 要d時間warm up, 但好好彩in咗3次佢每次都好肯答老師問題, 所以我覺得佢表現已經好好

我個女去過幾次open day之後好鍾意去學校玩, 成日話要返學。所以我同佢講去學校同老師玩, 提醒佢要有禮貌, 唔識唔緊要, 但最緊要有禮貌要應人, 唔識就答老師"唔識" , 無問題的

我個女平時好慢熱, 要d時間warm up, 但好好彩in咗3次佢每次都好肯答老師問題, 所以我覺得佢表現已經好好

引用:其實我只係in左2間,但我個小B性格好慢熱,

原帖由 Kongtk 於 13-12-12 發表
其實我只係in左2間,但我個小B性格好慢熱,突然間去一個陌生既環境佢會好驚,有咩辦法令佢無咁怕呢?大家點 ...
我小朋友好鍾意睇海盜卡通片,所以次次都話去歷險,尋寶,去到新環境就當玩

回覆:請問大家點同自己仔女講帶佢地去interview

話帶他返學玩,無提及過面試呢2個字,就算講左他應該唔知咩意思

我都係話帶佢返學玩~

話去學校玩,同老師傾計,然後老師會送禮物,媽咪之後會帶你去玩,買野食。

我都係同仔仔講去新學校玩下... 之後通常會早d 去, 跟住同仔仔玩下學校既設施, 跟住問佢開唔開心, 好唔好玩... 通常有得玩小朋友都會答好玩同開心, 跟住就即刻同佢講:"咁一陣老師問你野, 你要答老師啦..答左先可以繼續係到玩同返學架"... 對我個仔黎講好work, 佢每次都會真係肯答老師野, 當然收唔收係另一回事, 但係佢做到應該要做既野就己經盡左力啦!!

回覆:請問大家點同自己仔女講帶佢地去interview?

話去玩咋,interview 呢個概念太抽象

簽名被屏蔽

當然無講去interview,小朋友點會識,但我話去學校同老師傾計,老師有禮物想送比佢,好唔好,佢答我唔好

我話同佢去學校玩,同老師傾計玩玩具,佢浄係以為出街街玩咋,一d都冇抗拒,可能佢唔怕陌生地方。

回覆:請問大家點同自己仔女講帶佢地去interview?

我本來同阿女話去學校玩,後來爸爸月一廿佢講面試,佢就知勒。仲成日話好想去面試,因為有禮物收

‹ 上一主題|下一主題