用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人唔打算in YORK?
樓主: cardin106
go

有無人唔打算in YORK? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+KittyMelody1+於+13-12-12+發

原帖由 siu_baby 於 13-12-14 發表
真係同playgroup冇乜分別!
York playgroup 只有一個鐘!

引用:我是今年PN班家長,其實真係無人返星期135/

原帖由 ky201105 於 13-12-13 發表
我是今年PN班家長,其實真係無人返星期135/24,佢寫出嚟只係俾有啲special request不能返1-5嘅人,我囡囡今 ...
你覺得york 好嗎?可否分享多一點?你b是大b嗎?

引用:Quote:linebear+發表於+13-12-13+08:56+本

原帖由 cardin106 於 13-12-13 發表
我立過下…有一part 係講幼稚園面試技巧…有問題有預設答案
本書叫咩名?

回覆 cardin106 的帖子

簡介會無去, interview無去

sze.gloria 發表於 13-12-15 22:27
你好!我仔係9月細仔,現返 ing TT pg,上星期都報了 14/15 TT PN.因聽完 York briefing,有丁丁反感,好似講 ...

始終我囡囡唔係讀TT, 我只係聽朋友講小朋友返學都開心, 每日都係玩, 可能未必啱想谷想ACADEMIC啲的家長. 而朋友都想ACADEMIC多啲, 所以佢都考咗YORK 下年K!一齊讀~

我囡囡係中B, 返咗幾個月學, 睇教學進度表係教咗好多嘢, 每個星期都有THEME, 每個星期都係學4-6個英文生字, 2-3個中文生字. 我間中喺屋企用字咭間吓囡囡, 中文字就認得, 英文字就未必認得, 但佢識講識聽. 例如教公園, 佢學識SLIDE, SWING, ROUNDABOUT... 去到公園會講~ 唱好多中英文歌~ 當然仲有MATHS, 大小肌肉訓練, 好似早排練習踎低行咁哈哈不過我諗喱D同好多幼園差不多~

引用:Quote:sze.gloria+發表於+13-12-15+22:27+

原帖由 ky201105 於 13-12-17 發表
始終我囡囡唔係讀TT, 我只係聽朋友講小朋友返學都開心, 每日都係玩, 可能未必啱想谷想ACADEMIC啲的家長. 而 ...
Ky,thx for your reply and sharing.就今天政府又話未滿七年可取綜緩, c6 又對港府再度失望。唔知會唔會提早回加拿大了可能真係 pn 讀住 tt 先,k1 再諗

回覆 Cocc 的帖子

我也不去interview 了…

原本明天要去INTERVIEW, 不過覺得咁凍, 想唔去, 我都唔知上午班係返2小時? 如下午班, 更加唔駛諗, 因為只係想返上午班. 同埋我地區遠要坐校車..都係放棄吧..

回覆:lexbb 的帖子

我今日都冇去interview

回覆:lexbb 的帖子

今天York interview,剛剛看信先發現話要帶questionnaire,但封信唔見有,係咪briefing 時派的呢?我個日有事去唔到,有無jm 可以好心share比我呢?緊急,萬分感謝,請send 到[email protected]

回覆 Lulab 的帖子

是一張黃色揼咗校印的紙,我估要用正本先有效喎!

回覆:Lulab 的帖子

拿着黃色紙仔會優先取錄,而且寫了名,很難share

sakbbjaijai 發表於 13-12-12 16:53
下?有無York用家解釋下個反學時間係點架?我去簡介會校長靜係提am有兩個sessions,無話要再分135,24 架.....: ...

其實讀得既都會返1~5架啦,真係返PG咩,家下講緊N班喇,所以間學校整出黎都多餘...

回覆:ky201105 的帖子

Pn 係咪直升k架?

回覆:PatPatWong 的帖子

係直升,可能入主流或國際班,唔一定入到國際班,會去第二個campus上K。

回覆:有無人唔打算in YORK

引用:今日去見,安排超差。等左個半鐘,仲要唔比

原帖由 mehmeh 於 13-12-27 發表
今日去見,安排超差。等左個半鐘,仲要唔比去出面操場玩,只可以留在密室等叫名。問老師流程,全部慌失失。 ...
好彩冇去,等個半朋友全锺会發悶,房内有玩具给小朋友玩嗎?

引用:今日去見,安排超差。等左個半鐘,仲要唔比

原帖由 mehmeh 於 13-12-27 發表
今日去見,安排超差。等左個半鐘,仲要唔比去出面操場玩,只可以留在密室等叫名。問老師流程,全部慌失失。 ...
好彩我都冇去

回覆:Lulab 的帖子

The questionnaire can be downloaded from the sch website. It is attached in the application form. 2 pages with one english ver and the another is Chinese. Questions are just the same, guess u may just hv to fill in one of them.

回覆:tokuro 的帖子

‹ 上一主題|下一主題