用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人唔打算in YORK?
樓主: cardin106
go

有無人唔打算in YORK? [複製鏈接]

引用:係囉!am+,+pm+都有分2個sessions+,阿b+唔

我無去簡介會, 唔會去IN, 因為..

10月頭打電話問when will be the interview period? 職員話1月, 好安心, 因家事, 全家15-22/12 (Sunday to Sunday)必須離港. 10月中安心買air ticket.

11月頭交表時, 心血來潮, 問多次when will be the interview period? 職員話12月18日開始, 心打左個突, 我話之前講係1月...Anyway, 我好有禮貌請求職員remark下可否安排23/12打後, ok.

點知收信.... ....interview on 21/12, 星期六!!! 真係遲1日都可以IN到啦.....朋友又收信..interview on 30/12...姐係由18日到月尾都有IN....好, try my best to call them up, 總之, 咩都唔認有講過, 比air ticket佢唔要, 話朋友願意對掉. ...什麼都唔得....

簡單一件事, 我只覺得太無人性化, 所以都係留比d覺得佢好d人啦...

終於有機會呻一呻

回覆:有無人唔打算in YORK?

I won't go for interview too! Negative feeling after attended briefing

上午分兩班都俾佢諗到,真係揾錢揾到咁盡,連簡介會都要sell下本書

本書有咩特別?

我是今年PN班家長,其實真係無人返星期135/24,佢寫出嚟只係俾有啲special request不能返1-5嘅人,我囡囡今年PN PM 3 hrs,返星期1至5,學費$4960。書簿費什費加埋都係$3000一年。什費入面有啲items 可以唔買,不過我買晒。所以我覺得都ok,commercial?! 我朋友讀隔離tutor time成8千幾學校,我地4千幾,我覺得抵啦!

引用:我是今年PN班家長,其實真係無人返星期135/

原帖由 ky201105 於 13-12-13 發表
我是今年PN班家長,其實真係無人返星期135/24,佢寫出嚟只係俾有啲special request不能返1-5嘅人,我囡囡今 ...
加多句,我都認同聽完校長briefing會反感,我當年亦是。不過校長唔會係衰人,我只係覺得佢似亂講嘢的老人家。校內老師主任好先係最重要。

回覆:ky201105 的帖子

我聽完briefing, 覺得佢冇MW校長咁commercial,都系一個有heart既校長, 不過太多篇幅講phonics,over 左,有d悶....

linebear 發表於 13-12-13 08:56
本書有咩特別?
我立過下…有一part 係講幼稚園面試技巧…有問題有預設答案

我是今年PN班家長,其實真係無人返星期135/24,佢寫出嚟只係俾有啲special request不能返1-5嘅人,我囡囡今 ...
今年pn由4960加到5900
加好多姐!

phoebewong123 發表於 13-12-13 11:20
今年pn由4960加到5900
加好多姐!

加19% 係2 hrs班定3hrs班?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

回覆 phoebewong123 的帖子

Yes, only 2 hrs in am an concerning is NO school bus provided..

引用:Quote:phoebewong123+發表於+13-12-13+11:2

原帖由 brrbaby2007 於 13-12-13 發表
加19% 係2 hrs班定3hrs班?
Pm 3 hrs class

回覆 phoebewong123 的帖子

我都覺得加咗好多. 不過要留意係今年$4960係交12個月. 出年$5900係交11個月. 全年學費加咗約5千3. (9%).

引用:Quote:cardin106+發表於+13-12-12+12:10+係

原帖由 KittyMelody1 於 13-12-12 發表
睇完D時段, 密痳痳, 感覺好lur 水, 為左開多d班, 將正常三小時縮成兩小時...., 得果兩個鍾, 連排洗時間, 茶 ...
真係同playgroup冇乜分別!

回覆:有無人唔打算in YORK

你好!我仔係9月細仔,現返 ing TT pg,上星期都報了 14/15 TT PN.因聽完 York briefing,有丁丁反感,好似講 K2 多d,而 pm session 我又唔太鍾意。其實,英藝 pm 都有留位,但應該唔讀了,因怕課程太深,他們教 k1 的書本。我想問你小朋友和你朋友讀多多的小朋友,學嘢方面,大家有乜分別?……對唔住,長篇咗添,thx

hi, 可以分享下york 課程係點嗎?

引用:Quote:原帖由+ky201105+於+13-12-13+發表我

加多句,我都認同聽完校長briefing會反感,我當年亦是。不過校長唔會係衰人,我只係覺得佢似亂講嘢的老人家 ...
想請教york pn, k1 課程係點架? 夠深嗎?

如果遲到20分鐘,唔知可唔可以interview呢?

‹ 上一主題|下一主題