用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 朗思(think)是否happy school?
樓主: winkibso
go

朗思(think)是否happy school? [複製鏈接]

回覆 winkibso 的帖子

MOS THINK 麻麻地

引用:回覆+winkibso+的帖子 MOS+THINK+麻麻地

原帖由 lawrainbow 於 14-10-26 發表
回覆 winkibso 的帖子

MOS THINK 麻麻地
可唔可以分享下點麻麻法?

回覆:lawrainbow 的帖子

你是指mos campus嗎?if yes,我又吾觉得校長、主任成曰黑面喎,亚囡呢2個月学左好多野,每天回來都唱好多歌,成曰提住老師,我相信佢都好enjoy 学校生活。你小朋友係米仲讀緊or 已經較校?我都想知学校点hardsell 轉全日班?anyway,也希望你小朋友有一開心愉快校園生活。

回覆:mandytanghk 的帖子

agree agree!  真係唔係容易㗎!

引用:你是指mos+campus嗎?if+yes,我又吾觉得校

原帖由 luckyoscar 於 14-10-27 發表
你是指mos campus嗎?if yes,我又吾觉得校長、主任成曰黑面喎,亚囡呢2個月学左好多野,每天回來都唱好多歌 ...
如想由下午轉上午班,佢咪叫你轉全日班囉。

回覆 luckyoscar 的帖子

我呀仔讀MOS THINK 上午校

我個仔2歲時,老師話呀仔仲有BB,叫呀仔去上言語治療

我話:帶呀仔去健康院
老師話:唔好去健康院,因為健康院排期慢,我地學校有一間合作開,做得好好,$500/,要買10個鐘,即係$5000
最後我去左健康院,好快就有期比我,一個月內就有期比我
健康院話:呀仔係正常,言語無問題

呀仔3歲時
老師說:其實你係出面報咁多興趣班,計番D價錢,同我地全日制價錢差唔多,點解唔選擇我地既全日制?
我無選擇轉全日,之後學校都有繼續SELL我轉全日,我無理會

今年9月,學校通告講,如果小孩在K2學期尾考試唔合格,就唔適合繼續係原校升K3,建議轉校

最近10月尾,學校帶學生出去參觀房屋署,走失左2個學生,一男一女,兩小孩企在馬鐵站,男孩有哭,女孩無哭,有位路過的婆婆發現,看見小孩的校服,就帶小孩回學校,交番比老師

‹ 上一主題|下一主題