用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角香港民生幼稚園面試咗未?
go

北角香港民生幼稚園面試咗未? [複製鏈接]

請問有冇JM報咗依間幼稚園呀?我想知面試咗未呀?因為我打去學校問佢哋話會分兩批in同取錄,第一批已完成,會出信面試第二批,但等咗成個月都無信。 我覺得學校有欺騙成份!

依家對依間幼稚園覺得好差,好想知依間幼稚園好唔好?仲值唔值得我去爭取。謝謝大家俾d意見。

3    0    0    0

引用:請問有冇JM報咗依間幼稚園呀?我想知面試咗

原帖由 HelenY 於 13-12-10 發表
請問有冇JM報咗依間幼稚園呀?我想知面試咗未呀?因為我打去學校問佢哋話會分兩批in同取錄,第一批已完成, ...
你上學校個網,有pop up screen話妳知詳情

我都等左好好好耐....

佢地無論PN 定K1都係分BATCH IN, 唔洗擔心!

回覆:HelenY 的帖子

冇欺騙,學校網址寫哂架,你遲交就第二個batch先有得in

應該無欺騙既, 你放心啦, 因為我BB都in左, 仲收左, 我諗我地早交表, 所以好早in, 不過我地已放番個位出黎啦!

請問有冇JM報咗依間幼稚園呀?我想知面試咗未呀?因為我打去學校問佢哋話會分兩批in同取錄,第一批已完成, ...
學校不會為了你的$30去掃自己的名誉

chiwiz 發表於 13-12-10 15:16
應該無欺騙既, 你放心啦, 因為我BB都in左, 仲收左, 我諗我地早交表, 所以好早in, 不過我地已放番個位出黎啦 ...
點解放番個位???你有更好OFFER??

邊有人欺騙你呢?爬下呢間學校d舊post都知係分2次interview,先in大B,到2、3月至先in較細B(4、5月之後出生都算較細B)或遲apply,咁interview較細嘅小朋友develop得好d。

小孩在北角民生就讀n
有幸得到衛理堂offer k1
不過我同先生最後都決定放棄衛理
民生老師好有愛心
小孩進步很多

引用:Quote:原帖由+HelenY+於+13-12-10+發表請問

原帖由 angie_mama 於 13-12-10 發表
邊有人欺騙你呢?爬下呢間學校d舊post都知係分2次interview,先in大B,到2、3月至先in較細B(4、5月之後出生 ...
我3月b都要等第二個batch先in, 已經有其他offer唔去in了

終於收到信了...22/2 IN.....但八點廿分

回覆:xoshan1025 的帖子

我地係現時pn學生,都未收到留位通知,所以我諗學校第一批只in超大或1、2月b,等pn留左位後先再in第二批

回覆:北角香港民生幼稚園面試咗未?

果日晏d在北角返playgroup,有時間或者會考慮去in,睇下新裝修

fionapangcp 發表於 14-1-21 13:20
我地係現時pn學生,都未收到留位通知,所以我諗學校第一批只in超大或1、2月b,等pn留左位後先再in第二批

...
哇........咪有排先有消息...

回覆:xoshan1025 的帖子

佢in完後好快有消息

fionapangcp 發表於 14-1-21 13:55
佢in完後好快有消息
咁就好lu.....
但唔好彩我IN八點四.......阿仔一定顛...

引用:我地係現時pn學生,都未收到留位通知,所以

原帖由 fionapangcp 於 14-01-21 發表

...
真係等到頸都長

又會咁既....~我係第一批IN K1 , 亦都留左位....點解唔係優先比左PN 先既....

回覆 hehawendy 的帖子

你留位係K1? 應該係pm class? 因而家pn既pm班應該少過am班,所以就算佢pn學生全部直升,佢都仲有位開多班pm班既。之前問過副校長,佢話好多小朋友到k1會轉校,有d會轉龍校/半龍校,有d會轉有學券的學校,所以可能佢想等d家長in晒其他學校先再決定留唔留位卦,其實咁都好既,只要學校保證想直升既都可以直升就ok啦!
‹ 上一主題|下一主題