用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會幼稚園 SKH
樓主: joeyhui622
go

聖公會幼稚園 SKH [複製鏈接]

請問知唔知幾時出result?

回覆 picture 的帖子

提起寶山這間學校,我都係聽SKH K2的家長講有近八成學生去St Paul Co Ed,學費毎月約一萬左右,他們的學生家長都是知名人士或大官貴人,保安嚴密。(如有錯請原諒或修正。)

引用:本來係我dream+school,但見佢要去臨時校舍

原帖由 poodlema 於 13-12-13 發表
本來係我dream school,但見佢要去臨時校舍,跟住又搬返畢拉山,唔想阿仔又要適應過,同驚新裝修有味,所以 ...
其實畢拉山校址還有事情pending,所以舊校舍連拆都未開始拆,工程有可能到K3畢業都未完成。表格上備註的遷校日期,是原先的projection,但由於延遲了,而又未有新的official plan,所以只能將本來的official date公報,讓報名的人知道有此計劃,免得申請者日後投訴「全不知情」。

cscsmlkyh  真架?  發表於 14-1-17 23:08

引用:回覆+picture+的帖子 提起寶山這間學校,

原帖由 kyleebc 於 14-01-16 發表
回覆 picture 的帖子

提起寶山這間學校,我都係聽SKH K2的家長講有近八成學生去St Paul Co Ed,學費毎月約 ...
10K 恐怕只能足夠讀佢個playgroup or PN (半日制)K1-3 school fee 起碼要17K

回覆:janettsui 的帖子

請問你所講的日日有艾英文是寶山還是聖公會的情況呢

應該是聖公會

係未有offer 既信紙會有顏色的?

Seems they are sending out the offer letters first, most of the people receive letters on Sat got offers.

回覆:聖公會幼稚園 SKH

The offer letter is just a sheet of plain white A4 paper.

引用:Seems+they+are+sending+out+the+offer+let

原帖由 AEteam 於 14-02-24 發表
Seems they are sending out the offer letters first, most of the people receive letters on Sat got of ...
No la. I received letter on Saturday but got rejected

引用:回覆+picture+的帖子 提起寶山這間學校,

我都係星期六收,但rejected...未拆信封都睇到白色信紙就知無望……

其實佢地有幾多個位?又有幾多人apply呢?

AEteam 發表於 14-2-24 16:27
其實佢地有幾多個位?又有幾多人apply呢?

招收學額:

1. 幼兒班:上午班90

下午班90

2. 低班/高班插班生:未定

回覆:聖公會幼稚園 SKH

星期六收信但waiting. 白紙一張。

fwan1213 發表於 14-2-24 10:20
無乜可能有8成,2-3成make sense d
所指8成入 St Paul Co-Ed 小學的,是寶山幼稚園。唔識和唔make sense請搞清楚,謝!^_^
‹ 上一主題|下一主題