用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV真心分享
樓主: siufung
go

KV真心分享 [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+宏心+於+14-5-18+14:29+編輯+\

原帖由 宏心 於 14-05-18 發表
我估坐定都好重要,試想一間課室幾圍in緊,in 10分鐘左右,如果個小朋友離座兜幾轉,要氹佢歸座又要d時間,表現會失分。因為Kv上課要求小朋友留心坐定,紀律嚴緊,要排隊合作,要識聽指令,例如小息完打鐘就要自覺歸隊回課室。如果坐不定,下下要捉人便很難了……

引用:Quote:原帖由+宏心+於+14-05-18+發表本帖最

原帖由 siufung 於 14-05-18 發表
"定"的定義不是呆、唯命是從……有好多小朋友訓練有素,一埋位自動波做對所有野,但仍不獲取錄。原因是老師 ...
個人意見,面試成功要訣,小朋友精神歡容、有禮懂叫人,問姓名年齡要識答,說話時有自信及眼神接觸,受禮時需講多謝,離開時懂講再見及拉好椅子……問題答不答到全中反而不是最關鍵……

請問 KV 幾時再交錢?  仲有冇人收到CALL WAITING ?  thanks!

引用:我只知如KV有小學及中學...我一定俾小朋友

原帖由 Freeb 於 14-05-17 發表
我只知如KV有小學及中學...我一定俾小朋友去讀...試問有邊間學校可以不用家長跟功課而不用補習而小朋友真的 ...
請問何否分享小孩在KV學到什麼到小學仍可應用呢?

回覆:KV真心分享

聞說中英數底子打得好,尤以中數……另小朋友一早習慣小學模式,對适應有優勢。例如:自動交手冊及功課至指定位置(仲要識打開做左果頁),識聽打鐘小息完回課室,識先舉手後發問,識留心黑板授課,識緊記老師交待再回家告知家長及早養成一放學回家自行完成功課給家長批閱……

引用:請問+KV+幾時再交錢?++仲有冇人收到CALL+WA

原帖由 nataliipapa 於 14-05-19 發表
請問 KV 幾時再交錢?  仲有冇人收到CALL WAITING ?  thanks!
5月三十一日再交$

回覆:mikwok 的帖子

Thank you.... 希望有電話到啦!

想知有無住香港島的小朋友讀KV?有無過海校車?
‹ 上一主題|下一主題