用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 被逼轉S位!
go

[學校] 被逼轉S位! [複製鏈接]

以為好開心排到個I位,點知啊仔返學後成日返來喊,情緒好差!
係學校整親老師都唔知咩事!
答親我都係好好,瞓得食得,又讚仔乖㗎!
返咗三個多月E院都入两次!
一次返屋企發現整親,離開學校唔認。
一次返屋企冇胃口,仲嘔到入院,學校又話其他同學冇事。
教育局投訴過好d。
打俾姑娘又話派咗I位,唔會轉I位!
而家話可以轉S!
頭頭接受唔到,而家覺得啊仔咁唔開心,無謂留!

0    0    0    0

回覆:Pason 的帖子

我覺得最緊要返得開心,我個女返s位返得好開心,d老師有愛心同有耐性,我每次接我個女放學,阿女都會錫錫老師同嬸嬸先走,小朋友好簡單,如果唔好一定會直接表現出來,所以沒有最好的,只有最適合!

回覆 nicolelaulau 的帖子

講得好!多謝你!

回覆:被逼轉S位!

我新黎嘅想問下咩叫s位,i位?

icecool 發表於 13-12-12 19:01
我新黎嘅想問下咩叫s位,i位?

s see link below
http://www.swd.gov.hk/tc/index/s ... serv/id_specialchi/
i see link below
http://www.swd.gov.hk/tc/index/s ... erv/id_integrated2/

引用:以為好開心排到個I位,點知啊仔返學後成日

原帖由 Pason 於 13-12-10 發表
以為好開心排到個I位,點知啊仔返學後成日返來喊,情緒好差!
係學校整親老師都唔知咩事!
答親我都係好好 ...
咩位都無問題。最緊要幫到仔仔。s位有密集式訓練比小朋友上。好過I位多多聲。老師又夠專業。你寧願佢幼稚園係s位。定讀3年I位升上小一追唔上。

放鬆D啦。而家係學習黃金期。小朋友會追上來架

引用:Quote:原帖由+Pason+於+13-12-10+發表以為

原帖由 小草王道 於 13-12-13 發表
咩位都無問題。最緊要幫到仔仔。s位有密集式訓練比小朋友上。好過I位多多聲。老師又夠專業。你寧願佢幼稚園 ...
我個仔2.5歳,ASD。排緊s位,我都覺得S 位全面d... 始終讀得特殊教育的老師應該會更有耐性和愛心囉!

引用:Quote:原帖由+小草王道+於+13-12-13+發表咩

原帖由 Vichang 於 13-12-13 發表
我個仔2.5歳,ASD。排緊s位,我都覺得S 位全面d... 始終讀得特殊教育的老師應該會更有耐性和愛心囉!

...
我仔3歲半係自閉及活躍。排緊s位

‹ 上一主題|下一主題