用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣卓思同康傑都係pm,點揀?
樓主: VC20120101
go

青衣卓思同康傑都係pm,點揀? [複製鏈接]

回覆 rabbitbaby1 的帖子

我打去問佢係咁講,我晌度諗番3個鐘,有個半鐘Net,咁都算多喎!

引用:回覆+rabbitbaby1+的帖子 我打去問佢係咁

原帖由 VC20120101 於 13-12-12 發表

我打去問佢係咁講,我晌度諗番3個鐘,有個半鐘Net,咁都算多喎! ...
咁呢點就好好,值點學費。因卓思得30分鐘

引用:回覆+rabbitbaby1+的帖子 我打去問佢係咁

我打去問佢係咁講,我晌度諗番3個鐘,有個半鐘Net,咁都算多喎! ...
除佐課堂上課,net仲會帶學生出外活動,課堂以外都有交流。

引用:Quote:原帖由+VC20120101+於+13-12-12+發表

原帖由 MuiC 於 13-12-12 發表
除佐課堂上課,net仲會帶學生出外活動,課堂以外都有交流。
咁我多數選康傑了,語文很重要

引用:我小朋友讀康傑K1,去年都考慮呢個問題,可

原帖由 chywong 於 13-12-12 發表
我小朋友讀康傑K1,去年都考慮呢個問題,可以分享少少。課程算深,每日有功課,星期五有幾份,不過小朋友好 ...
Thanks for the sharing, may I know how much for the tuition per month? And how much for the misc charge? I didn't attend the talk and the open house because my older son had the primary interview these time.

引用:Quote:原帖由+VC20120101+於+13-12-11+發表

原帖由 rabbitbaby1 於 13-12-12 發表
岩岩交左錢,老師暗示轉吾到上午班
I guess have to wait the kids withdrawal from the AM class in order to have space which is limited

回覆 VC20120101 的帖子

請問你係問邊間學校有NET teacher?

即係你卓思康傑都留佐位?

回覆 chywong 的帖子

請問你係邊個校區? 康傑小一可以派去仁立
仁立係我極之心儀既小學,只可惜65網兼且得15分冇機會抽……

有冇家長share下卓思的課程設置呢?每日幾多英文時間?功課如何?課程深淺如何?

係其他版塊見到討論卓思既,大家可以參考下

http://www.baby-kingdom.com/foru ... p;extra=&page=3

引用:係其他版塊見到討論卓思既,大家可以參考下

原帖由 fixedstar99 於 13-12-12 發表
係其他版塊見到討論卓思既,大家可以參考下

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6 ...
開不到呀。。

引用:回覆+rabbitbaby1+的帖子 即係你卓思康傑

原帖由 fixedstar99 於 13-12-12 發表

即係你卓思康傑都留佐位?
係呀,c6 prefer卓思,我就康傑,真煩

回覆:rabbitbaby1 的帖子

我仔讀緊卓思k1.真係好,德育,紀律和學術都好。阿仔是細b 但都教得佢好叻!又有學卷,非常底!英文可能差少少,但自己可在外補!

引用:Quote:原帖由+fixedstar99+於+13-12-12+發

原帖由 rabbitbaby1 於 13-12-12 發表
係呀,c6 prefer卓思,我就康傑,真煩
其實都係小朋友讀。你覺得邊間適合你小朋友多d呀?

到葵青媽咪版塊,再搜索下“卓思”,就可以揾到幾個青衣幼稚園對比的post,有比較詳盡介紹卓思

我就同你掉轉^_^

引用:回覆+rabbitbaby1+的帖子 我就同你掉轉^_^

我就同你掉轉^_^
我鍾意康傑有1.5個鐘英文同活動教學,不用整天留在課室。但讀卓思就容易d適應小學。。

回覆 vivi_ma 的帖子

Tuition is around $2700 per month this year. There is misc charge of $1-2k per semester. Some additional education tools e.g. maths toys, are optional. around $100 per set on average...
For some outings, e.g. picnics, trip to shatin central library, it charges transportation fee. Also optional.

回覆 fixedstar99 的帖子

我唔知d畢業生住邊區喎, 只係見佢post 最多人入何澤云, 仁立, 主恩, 直資都30%.
‹ 上一主題|下一主題