用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村AM VS 崇真主流PM
go

又一村AM VS 崇真主流PM [複製鏈接]

鍾意又一村個大校舍, 日日有Net 20mins,  但語境又好似崇真好D, 煩惱中...
   0    0    0    0

兩間都有offer?完全唔同,好難比較,又一村happyschool,通常入崇真因為係龍校,但收番崇幼好少,自己考慮值唔值得博

係呀, 2間都有offer, 諗住崇真係陪跑, 點知早2日又收到offer, 主流不是happy school嗎? 大家都有學卷的.

其實我都吾明乜嘢係happy school,係咪乜都吾做學返學淨係玩就叫happy school,多嘢學有功課就吾係happy School,甘根德園個個返學咪好吾happy。

我自己好like又一村,但waiting,崇真rejected,c6報崇真只因為係龍校,我就唔多like可能吃不到的葡萄是酸的,

引用:係呀,+2間都有offer,+諗住崇真係陪跑,+點知

原帖由 happymami1314 於 13-12-09 發表
係呀, 2間都有offer, 諗住崇真係陪跑, 點知早2日又收到offer, 主流不是happy school嗎? 大家都有學卷的. ...
TT la... 有小學backup

Cattdogg 發表於 13-12-10 00:30
其實我都吾明乜嘢係happy school,係咪乜都吾做學返學淨係玩就叫happy school,多嘢學有功課就吾係happy Sc ...
甘根德園就唔清楚,好多名幼係k1教k2的書,k3已教緊小一的,當然到時唔駛驚小一追唔到,朋友個女讀緊又一村,功課主要係注重親子,要家長一齊做的,如果唔like,會覺得少功課做,其實依家d家長,不論小朋友讀邊間學校都會另外出去學野和加d功課

其實以家大部分kg啲功課都係親子要家人幫手做,甘既然你都預咗會出去學嘢同會加功課點解吾搵間較谷既kg?

我選TT,同時會join佢哋嘅興趣班,同樣係NET教,雖然唔係100%收番崇小,但起碼有少少back up.

happywangbb  有得選當然TT,所以吃不到的葡萄是酸的  發表於 13-12-10 09:56
‹ 上一主題|下一主題