用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 鋼琴型
go

鋼琴型 [複製鏈接]

大家有冇去過美x音樂學校 ,學過鋼琴 ,好唔好呢?

其實去琴行學好,定私教好呢?

琴行係咪唔會教普通樂理常識架?

請問有冇媽咪 /老師 ,知呢? 感謝....
   1    0    0    0

回覆:鋼琴型

我個女在美樂學琴大約5年,我覺得幾好。

回覆:yukilau 的帖子

我女miss有教基本樂理常識,不過考5級樂理時要另外報課程

回覆 yukilau 的帖子

".....其實去琴行學好,定私教好呢?....."
.....整體來說可以選擇的話還是私教、當然也看要求和所跟的老師!

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

琴行有時也有會好老師,相反,私人也會有不好的老師

我仔今年年頭因為搬屋的關係,開始在美樂音樂學校學琴,之前跟一位私人老師學。

美樂呢間琴行算唔錯。有一個不錯的課程,我仔學緊五級,不考試但老師會要求他完成頗多不同技巧的pieces。另外他最弱是在人前演奏,這琴行有定期演奏練習。

以前私人老師上門教,可有較大調堂的彈性。

回覆 yukilau 的帖子

大家有冇去過美x音樂學校 ,學過鋼琴 ,好唔好呢?
佢地學生出去考琴D成績好勁, 年年校際音樂節攞好多個第一名

其實去琴行學好,定私教好呢?
其實跟私人同跟琴行都係一樣, 睇下你邊個/邊間? 你講果間好過一般跟私人學, 佢地有自己套SYSTEM

琴行係咪唔會教普通樂理常識架?
會基本教下, 當然你要考樂理試就要另外上喇

請問有冇媽咪 /老師 ,知呢? 感謝....
我果囡而家係你講果間學緊琴

‹ 上一主題|下一主題