用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖三一曾肇添幼稚園
go

聖三一曾肇添幼稚園 [複製鏈接]

個個都掛住民生、崇真、聖羅撒、創價。。。有冇人收到聖曾offer信?

2    0    0    0

回覆:聖三一曾肇添幼稚園

今日收了, waiting list

今日收到am offer

am offer ^^

PM offer 大家會交deposit 嗎?

回覆:甜夢噹 的帖子

am offer:)

回覆:karen6412 的帖子

都係pm offer,因都收到創價offer,所以考慮緊!

引用:都係pm+offer,因都收到創價offer,所以考慮

原帖由 ceilinglsl 於 13-12-08 發表
都係pm offer,因都收到創價offer,所以考慮緊!
好叻啊!有創價offer

引用:Quote:原帖由+ceilinglsl+於+13-12-08+發表

原帖由 甜夢噹 於 13-12-08 發表
好叻啊!有創價offer
咁你有冇offer呀?

其實點解好似咁少人講呢間學校?講真佢上下午加埋都係得120個位到,競爭一點也不約啊!而且又有英文小學做back up, 不是也不錯嗎?而我自己大大話話都in左十幾間,我覺得呢間D老師最有愛心同禮貌,又好笑容,雖然校舍舊少少,不過對我來說最緊要阿囡讀得開心,唔好咁大壓力!

引用:其實點解好似咁少人講呢間學校?講真佢上下

原帖由 mfcfish 於 13-12-08 發表
其實點解好似咁少人講呢間學校?講真佢上下午加埋都係得120個位到,競爭一點也不約啊!而且又有英文小學做b ...
可能呢間直屬中學唔出名啦!所以唔多人提呱,其實讀聖曾的會唔會出去考其他直資私小呢?成績如何呀?

聖三一小學其實只係一般, 有聖公會老師話, 要揀聖公會小學, 津校係會好過私小, 因為聖公會津小係嚴謹好多, 所以出名的聖公會津小係較多band1生...但如果無其他offer, 又驚小一派得差, 聖三一都係一個back up選擇.......

2010YL  講得完全正確  發表於 13-12-8 21:15

舊年我有am 0ffer,本來不是心儀,但在與校長老師接觸過後,深深被他們的愛心打動!這確是間好學校!

雖然最後我並無入讀,仍不得不一讚聖曾!

我都有響隔離小學網睇過啲comments, 大部分都係講聖曾老師有愛心,係happy school, 啲小朋友好鍾意返學,無咩壓力,我唸有人話佢小學唔係咁好嘅意思可能係聖曾係學術上無人咁谷,亦唔係咁多net,英文唔及其他英小深!但係就算小朋友成績唔係咁好,老師都唔會當你透明,仍然會俾好多機會個小朋友!曾聽過有不少讀名幼的小朋友入讀後先發現跟唔上中途要轉校,測驗考80分先叫合格,98分都俾人笑,成績追唔上老師同學都當你係透明人,咁樣都好大壓力啫!不過佢中學又真係一般,但係無論讀咩幼稚園,係咪龍校,其實大部分家長到時候都會考下其他學校㗎啦!

引用:Quote:原帖由+甜夢噹+於+13-12-08+發表好叻

原帖由 manyjennifer 於 13-12-08 發表
咁你有冇offer呀?
我小孩唔肯答問題,得一間村校offer 咋!

請問有offer的,幾時要交留位費?幾多錢?我waiting only!

引用:我都有響隔離小學網睇過啲comments,+大部分

引用:請問有offer的,幾時要交留位費?幾多錢?

原帖由 甜夢噹 於 13-12-08 發表
請問有offer的,幾時要交留位費?幾多錢?我waiting only!
12月12日至13日

waiting list !!! 有點失望!!! 學校講明上午班先到先得, 所以交表當日老公好早去排隊, 編號係096, 面試當日表現都不錯(我覺得)

回覆 smtse0112 的帖子

我都係WAITING LIST呀...
‹ 上一主題|下一主題