用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到太子明慧N班既offer letter?
樓主: wynnlitheboo
go

有無人收到太子明慧N班既offer letter?   [複製鏈接]

回覆:有無人收到太子明慧N班既offer letter?

有冇人首選呢間呀?想聽聽大家意見,thx thx

唉,插班的,仲未有信

wynnlitheboo 發表於 13-12-10 17:44
唉,插班的,仲未有信
我都係in 時話想二月插班, 佢淨係俾咗個九月入學o既offer我咋!

引用:回覆+colin0409+的帖子 其實收生咩準則真

原帖由 mobchan 於 13-12-10 發表
回覆 colin0409 的帖子

其實收生咩準則真係唔知. 入唔入到有時都係睇彩數.
有同感!最緊要適合自己小朋友

回覆:有無人收到太子明慧N班既offer letter

未收到信!

我都未收到信呀!

引用:Quote:原帖由+cocok+於+13-12-10+發表咁佢

原帖由 Bbmama2012 於 13-12-10 發表
你同你c6有無咩特別背景架?
我地簡介會有填過小學,只是村校目標小學填了一間直資,住私人屋苑但不是豪宅,呢d因素有幫助嗎?

回覆:pistos2001 的帖子

收到am international offer. 9月尾b囡.interview冇跳舞. 有俾橙蘋果爸爸及老師. 有去簡介会. but my hubby doesn't like this school as he thinks the school is far away from our home. we live in Lam Tin

回覆 kiu_kiu 的帖子

你係2011定2012 bb?我係2011 10月b

老公話lee 間好commercial, 學日文又無用....

引用:回覆+kiu_kiu+的帖子 你係2011定2012+bb?

原帖由 wynnlitheboo 於 13-12-10 發表
回覆 kiu_kiu 的帖子

你係2011定2012 bb?我係2011 10月b
我係2012 年01呀!

今日都仲未收到信,唔知係咪代表being rejected 咗呢? waiting list 或being rejected 唔知都會唔會收到信通知呢?

Same here, no offer letter yet.

引用:Quote:原帖由+mn_cwl+於+13-12-09+發表We+f

原帖由 isoalc 於 13-12-10 發表
are you serious?
我有去簡介会,不是名校畢業生,住一般私樓。當日忘記去面試,亦無致電回校解釋,收到封信通知有学位,真係啞曬!

你住太子或者深水埗區?

回覆 mn_cwl 的帖子

請問你會唔會打電話去學校澄清下?真係好想知,我想今年度插班,為何無信囉,如果打去學校實又比人打發,唉

引用:Quote:原帖由+isoalc+於+13-12-10+發表are+

原帖由 mn_cwl 於 13-12-10 發表
我有去簡介会,不是名校畢業生,住一般私樓。當日忘記去面試,亦無致電回校解釋,收到封信通知有学位,真係 ...
你會唔會打去學校了解下?

我本身都收到pm offer,不過睇到你個case,令我唔想take offer

佢地問即係會睇, 家長邊間學校小學畢業, 想報邊間小學, 住邊屬於邊個校網, 都係為咗要做靚升小一成績, 小朋友interview似乎佔好少分...

引用:佢地問即係會睇,+家長邊間學校小學畢業,+想

原帖由 shykan 於 13-12-11 發表
佢地問即係會睇, 家長邊間學校小學畢業, 想報邊間小學, 住邊屬於邊個校網, 都係為咗要做靚升小一成績, 小朋 ...
喺某個角度睇其實係一個fair game, 要寫就梗係要考慮埋呢D因素。出嚟工作interview 都會睇好多factor。但連interview都冇就派offer 就有D唔fair。會唔會係行政出錯,建議打去問清楚,以釋其他媽媽疑慮。

Fanshuma  同意!  發表於 13-12-11 09:52

回覆 mn_cwl 的帖子

Really???

‹ 上一主題|下一主題