用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到太子明慧N班既offer letter?
樓主: wynnlitheboo
go

有無人收到太子明慧N班既offer letter?   [複製鏈接]

引用:We+feel+strange+on+still+got+an+offer+ev

原帖由 mn_cwl 於 13-12-09 發表
We feel strange on still got an offer even no show in interview
are you serious?

會唔會睇家長背景?

引用:Quote:原帖由+Bbmama2012+於+13-12-10+發表

原帖由 cocok 於 13-12-10 發表
咁佢跟咩準則收?我囝都有pm offer, 但我先生同佢去in, 話佢表現好差,circle time發呆,之後想走,group i ...
你同你c6有無咩特別背景架?

cocok 發表於 13-12-10 08:23
咁佢跟咩準則收?我囝都有pm offer, 但我先生同佢去in, 話佢表現好差,circle time發呆,之後想走,group i ...
我個囡都係, circle time 發呆&要我抱, group in 就掉玩具..........9月b 都有pm offer, 奇

回覆:有無人收到太子明慧N班既offer letter

咁你哋可以分享下你哋有無特別吸引學校嘅background, thanks

我1月b, group in時一路玩一路講晒d顔色,水果名同積木d英文字, 但冇信,唔收多,佢地好似不喜歡收大b

回覆:有無人收到太子明慧N班既offer letter?

i will consider zenith or greenfield, which have NET around the class

引用:我1月b,+group+in時一路玩一路講晒d顔色,水

原帖由 gillielam 於 13-12-10 發表
我1月b, group in時一路玩一路講晒d顔色,水果名同積木d英文字, 但冇信,唔收多,佢地好似不喜歡收大b ...
我仔都係一月B,group in指唱歌跳舞?我仔老師做D動作佢都學做,但企吾定,周圍行,坐低in時就乖D,全部做到!收了am

回覆 Smeim 的帖子

今日收到信,am offer, 有去家長會,8月

我仔9月B, circle time發呆, interview好多做唔到, 收pm

mobchan 發表於 13-12-10 09:23
會唔會睇家長背景?
呢間學校俾我印象係十分商業務實,我信佢地會只考慮家長背景而收生;我報左共十間學校,只有明慧會要求申請要交住址証明;
如果你住豪宅區,就算你唔去面試都收硬你。

引用:Quote:mobchan+發表於+13-12-10+09:23+會唔

原帖由 kfc2317 於 13-12-10 發表
呢間學校俾我印象係十分商業務實,我信佢地會只考慮家長背景而收生;我報左共十間學校,只有明慧會要求申請 ...
但因為搬屋關係,我只係交左偏遠娘家的居屋地址,都收左我個九月b噃。

回覆:有無人收到太子明慧N班既offer letter

有冇看家長背景就唔知,但我反而感覺這校長有heart,想攪好間學校。我囝囝1月b,有家長會,收了am半日。佢地的校務處職員也很nice,有禮。我對這間學校印象幾好,好過某些"名校",連校務處職員也串,冇禮。

回覆 colin0409 的帖子

其實收生咩準則真係唔知. 入唔入到有時都係睇彩數.
呢間學校校長好多人都有唔好既評語.. 不過有時, 我又覺得佢係講事實. 只不過可能表達方式唔係人人岩聽.

最緊要佢地既課程同各樣配套都岩亞b .

kfc2317 發表於 13-12-10 13:42
呢間學校俾我印象係十分商業務實,我信佢地會只考慮家長背景而收生;我報左共十間學校,只有明慧會要求申請 ...

Strongly Disagree

本人住劏房地址

都收了全日Inter
有時會否有D家長想多了..........

mobchan 發表於 13-12-10 14:06
回覆 colin0409 的帖子

其實收生咩準則真係唔知. 入唔入到有時都係睇彩數.

Agree

bolanming 發表於 13-12-10 14:11
Strongly Disagree

本人住劏房地址
咁又唔代表你住劏房佢地一定會reject只係如果你住九龍站,就算你唔去in,我都信佢會照收。

無信, 即是沒OFFER...

打左去問, 他說是分批寄的.... 即是最好的先收, 注冊左再看位....

回覆:target4 的帖子

我都未有信!佢意思係13th 有人無去註冊會再出offer 信?有無講幾多號前會收到?

‹ 上一主題|下一主題