用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人剛完了樂基interview?
樓主: Moonlight819
go

有沒有人剛完了樂基interview?   [複製鏈接]

回覆:有沒有人剛完了樂基interview

我都覺得不會混合面試,只係學校無分大細B考,我女兒二十二個月,但同組有個十四個月行路都要拖住行,但我個女已經自己扶樓梯上落

引用:Quote:原帖由+lilykksw+於+13-12-07+發表有

原帖由 isoalc 於 13-12-07 發表
咩叫內部form?
即係唔使dl form,有識人幫你拎埋表咁申請

小朋友坐前面,父母坐後排。
一人一個籃,入面係農場動物公仔,動物照片,玩親子遊戲。英文對答(net),平日小朋友喜好。
聽歌、跳舞。

回覆:新人物 的帖子

其實我當年都係考入去,或者我可以係我嘅少少了解下答你!你所講嘅攞表當日交表,其實是否2号?但校內生係早多幾日可攞表(差不多每間幼稚園同小學都係提早比校內生派表)其實你交表當日可能已有好多n~k3 嘅兄弟姊妹……交左或郵寄咗或途中!所以都唔會可以用你交表同朋友交表嘅差距時間來估計!除非一個人同一時間交兩份表,出嚟嘅面試時間又差距好大就可以問返學校點解會有如此安排!但作為用家嘅我只可以講這是一間好好嘅幼稚園!上至校長下至姐姐每人都差不多可叫得到所有學生名!這亦是细校小班嘅好處!至於外界所謂嘅関係位,我亦不能肯定!不過可以肯定的講就係校長係一個非常好嘅校長!兄弟姊妹我相信亦會有照顧,因為眼見好多细老妹,什至3位兄弟姊妹同一時間讀緊!試想一下如果三位同一時間讀緊kg,即係不停大肚,生B,又大肚!又何來咁多時間考十幾廾間kg ! 用得着就覺得學校有人情味!用唔著就覺得唔公平。凡事兩面睇,sc同kv呢兩三年非常多细佬妹冇收!那一班家長亦是正在恨批學校冇人情味!(p.s 我小朋友已上小一,)其實只係唔想D家長浪費给小朋友去試的好機會!

回覆:有沒有人剛完了樂基interview

lilykksw 發表於 13-12-7 00:04
有無人係攞到內部form交表?

睇完你地咁講,好似去參加一場必定會輸的比賽,雖然話平常心啫,不過我俾得小朋友報梗係想佢有機會……
我小朋友明天in,我聽日要返工請唔到假,c6帶女女去。hkps俾父母一齊入,咁可能會誤會我個女係單親家庭,更無機會…

回覆:iamverysleepy 的帖子

上年我們都是三無人仕(無識人,無返該校興趣班及無家底背景)考入的,同班的大有此類同學仔,機會是有的。身為用家,你會發現學校的語文培訓真是了得,見到自己小朋友語文能力的增進及高班小朋友用三文與老師流暢對話。我們今年亦只報2間龍校K1,已沒有興趣報其他KG了。

引用:其實我當年都係考入去,或者我可以係我嘅少

原帖由 junyi 於 13-12-07 發表
其實我當年都係考入去,或者我可以係我嘅少少了解下答你!你所講嘅攞表當日交表,其實是否2号?但校內生係 ...
Junyi. 想問下hkps 升小result 怎樣? 因為很難找到有關資料 thanks

引用:上年我們都是三無人仕(無識人,無返該校興

原帖由 wingchun1083 於 13-12-07 發表
上年我們都是三無人仕(無識人,無返該校興趣班及無家底背景)考入的,同班的大有此類同學仔,機會是有的。 ...
wingchun1083, 想問下你小朋友當時interview 是否所有指令做哂? 是大B嗎?

回覆:wingchun1083 的帖子

Wingchun請問你報左邊間龍校

回覆:isoalc 的帖子

做足指令,2月B

回覆:nicole323 的帖子

培正&宣道

回覆 Evelyn_w 的帖子

英文對答(net), 是小朋友答or家長答?  囝囝仲未識講嘢。
是否要搶答架?

回覆:sakbbjaijai 的帖子

You are right. Luck has everything to do with it!  My son's sat next to 2 children who cried the whole interview!  My son was ok at first,  but was ultimately affected and cried at the end...

回覆 Aidenc 的帖子

每個家長輪住答

回覆:有沒有人剛完了樂基interview?

What question did the teacher ask? My question is which is your child's favorite story book, and we just answered a story name. really dun know the purpose of this question.

我們校內是沒有列表比家長,不過眼見幾年所有畢業生都有相當不錯成績!dbs,dgs,yw,cky,sfa,aps 每年起碼合共超過40~50人!k3 合共百零人,好唔好就見人見智!

極度行貨,等候時間太長,在烈日下曝曬,擺明做show求其敷衍家長

Aidenc  total agreed. 對呢間學校失望。  發表於 13-12-9 10:03
chengv  Agreed.  11:15面試, 曬完後, 12:15才入到課室, 然後不到15分鐘結束.  發表於 13-12-8 12:38
‹ 上一主題|下一主題