用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人in 過tko 坑口英皇?
樓主: billbillmi
go

有無人in 過tko 坑口英皇? [複製鏈接]

hehe_mama 發表於 13-12-8 11:05
我囡係細b, 11月。 但尋日in 嗰啲基本上都係細b  , rite ?
我諗緊會唔會係因為我尋日唔夠主動同課室入面啲 ...

我仔係2月大b,因我11月中才寄表!

回覆:lauywa 的帖子

老師有同我仔仔傾。唱歌時,企定定望住老師笑.....

billbillmi 發表於 13-12-8 18:05
老師有同我仔仔傾。唱歌時,企定定望住老師笑.....

老師有同你仔仔傾,又企定定望住老師笑,似乎你仔仔好喜歡依間學校呢,老師見到都會加分啊!

回覆:有無人in 過tko 坑口英皇?

哈哈,啲老師去晒班房面試,所以冇老師喺禮堂介紹展覽嘅課本及習作。我見到嗰個係校監,唔見校長啊。校監好有耐性講解課本及N班時間表及茶點(全張貼在壁報版上)。
N班係好多自選活時間,學生可以自由揀語文學習,大肌肉運動,常識學習(其實我不太記得項目名稱)等。但老師也會觀察每一位學生必須多樣學習,不可次次都選同一樣活動,這是遊戲中學習及自主學習。校監話大些年級就有多些固定嘅語文學習,少些自選活動時間。我唔記得問升小學嘅嘢啦,睇吓有冇其他人分享啦!另外,我看過那些習佢。N班及K1班還未學寫字,都係一些畫線條嘅練習。K2班開始學寫中英文字了。K3班時學生開始寫週起,寫一些簡單嘅中文句子。K3的數學已學加減數。還有,呢間學校冇一個大的厨房,茶點、中午飯是找出面有牌照的承辦商負責做嘅。

掛住interview,  都唔記得留意學校and佢哋d課程添

hkjmok 發表於 13-12-9 0:35
哈哈,啲老師去晒班房面試,所以冇老師喺禮堂介紹展覽嘅課本及習作。我見到嗰個係校監,唔見校長啊。校監好 ...

谢谢你详细的分享!其实我都唔太知其他学校K1-K3教什么。
睇了bk的讨論,对依間学校实在無信心,所以想了解多d。
之前去梁省德面試,老師有話开頭已教小朋友自理能力。
另一間慶恩,BK家長話小朋友好快学到规矩。
剛知道東港城每年9月有個学校博覽,今年共有44間小学同幼稚園參展,但我错过了,希望明年去。
啊,第一次聽若幼稚園無廚房,食物是外訂的,唔知有無其他幼稚園都係咁呢?

love2008 發表於 13-12-8 15:51
就係張紙寫取錄會有信通知,唔收就冇?

打了電話去問,學校星期二寄出d信,及收左我仔仔了!

lauwya, Congratulations!!! :) I did not receive letter ah... I am still considering now.

我都未收到信,and 佢話負責老師放咗工lu.  係呢,你個係咪大仔?

引用:Quote:love2008+發表於+13-12-8+15:51+就係

原帖由 lauywa 於 13-12-12 發表
打了電話去問,學校星期二寄出d信,及收左我仔仔了!
Congrats! 我仲未收到信, 可能唔收阿囡 lu.

hkjmok  : Thx!
billbillmi : 我仔仔係2月B! 你仔仔呢?
hehe_mama : 應該今天或明天會收到信啦,不然,明早打去問下?

我哋都係12月7號in,今日收到信收咗細囝啊,但又要再填意願睇吓揀full day/ am/ pm. 講返個面試其實幾奇怪,老師同我傾咗兩三分鐘話題都係圍繞住我細囝的外表,講髮型,衣著,甚至個頭有幾多個轉咁。另外,臨走時我聽到老師對住成班家長同小朋友一齊講下次見,所以我覺得佢應該全部都會收。

我都收到信,收咗我個仔!

回覆:lauywa 的帖子

我個仔係細b

我都收左,請問知唔知學費雜費幾多?

回覆:love2008 的帖子

學費半日二千幾,全日三千幾,雜費五千左右。

雜費五仟

LuckyFish 發表於 13-12-12 20:56
學費半日二千幾,全日三千幾,雜費五千左右。
五仟係半年???

我今日晚上都收到offer啦,哈哈!

今日我囡囡12月超細B都收到取錄信呀

‹ 上一主題|下一主題