用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人in 過tko 坑口英皇?
go

有無人in 過tko 坑口英皇? [複製鏈接]

知唔知會in乜?

2    0    0    0

billbillmi 發表於 13-12-5 18:32
知唔知會in乜?
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2694663
上面條link有話in 什麼。
我仔仔明天要去in。
你個小朋友都係嗎?

回覆:lauywa 的帖子

係啊,我都明天去in

引用:係啊,我都明天去in +

原帖由 billbillmi 於 13-12-06 發表
係啊,我都明天去in
我阿囡今日都in 咗喇! 不過個interview 好似怪怪哋。可能我冇乜經驗。
啲老師一句嘢都冇問我, 冇同阿囡有interaction, 真係好奇怪. 其他人傾好多嘢! 唱歌跳舞時, 阿囡只係全程望住啲老師, 好似睇show 咁, 郁都唔郁, 都幾攪笑

回覆:有無人in 過tko 坑口英皇?

我今日都見完呢間學校,比我想像中大,有個禮堂仔及一個舞台。校舍雖然有啲舊,比較傳統,但都乾淨嘅。學券學校都有幾個NET呢。呢間係以遊戲中學習,學術性可能冇那些私校強,以廣東話及英語授課,K2班才教普通話。大家今日面試完呢間學校嘅,覺得如何?

hkjmok 發表13-128 00:4
我今日都見完呢間學校,比我想像中大,有個禮堂仔及一個舞台。校舍雖然有啲舊,比較傳統,但都乾淨嘅。學券 ...

阿仔今日都in完,係in咁多間中第一次無扭计,我己經好安慰。 之前睇过話依間学校偷步开N班,令到d家長对学校印象好差。
又有個家長见到自己细b比大b蝦,課室里無老師在場...希望学校依次之后会改善安排。
今天去in,見到有兩個net teacher,幾好啊!但唔知会否教麻拼音呢?
原來k2都有教普通話?那更好!
唔知有無興趣班呢?如畫畫、跳舞?如有跆拳道班更好!N班会否有教小朋友自理能力呢?
校網写的資料不多,唔知K1-K3教什么?K3学生升到什么小学?課程”含”接到一般小学吗?那么小朋友升小一不会怕跟吾上。
学校新搬过去的,真的有d舊吗?我唔多觉,可能我無戴眼鏡!如果有offer,改叫c6去交学费,再望清楚d先。
我都喜欢它有個小礼堂及舞台仔。
校網睇过有一架架車仔,今天見到有兩條sir滑梯添,但如果能再多兩、三款設施更好,不过可能無地方放。
依間学校会收不同国藉学生,今天12点in,全部中国人呢!
最重要係間学校係屋企附近,唔駛搭校車,c6最like依样。
不过,學费較贵,N班半日班2xxx,全日班3xxx。

hehe_mama 表於 13-12-7 14:23
我阿囡今日都in 咗喇! 不過個interview 好似怪怪哋。可能我冇乜經驗。
啲老師一句嘢都冇問我, 冇同 ...
我阿仔之前in另外一間,小朋友圍住聽老師講故仔,個個坐定定,唯独我仔唔肯,还喊,好彩今天肯企定定睇老師又唱又跳,雖被動被我捉住佢双手做動作,但一隻歌仔唱完肯拍手,依part我自己比佢pass!桌上只得手抓板比小朋友玩,有d单調,多幾款不同玩具会好d。
老師同校長都有同我倾幾句啊!
我仔係大b,請問你囡囡呢?

billbillmi 發表於 13-12-6 18:02
係啊,我都明天去in
請問觉得今天in得如何?

引用:Quote:hehe_mama+表於+13-12-7+14:23+我阿

原帖由 lauywa 於 13-12-08 發表
我阿仔之前in另外一間,小朋友圍住聽老師講故仔,個個坐定定,唯独我仔唔肯,还喊,好彩今天肯企定定睇老師 ...
我囡係細b, 11月。 但尋日in 嗰啲基本上都係細b  , rite ?
我諗緊會唔會係因為我尋日唔夠主動同課室入面啲老師傾偈, 所以冇老師 show 我, 我以為佢哋會主動問我嘢。 於是我咪專心同自己阿囡玩 lor 同埋攞課室啲書講故仔俾佢聽, 攪到其他小朋友都望住我。

回覆:lauywa 的帖子

校長都無嚟同我傾計問野啊 不過感覺上d 老師校長又幾好人,校舍我又覺得ok wo

我直頭見唔到校長,in 得好hea...
係唔係收唔收都有信呢?

引用:校長都無嚟同我傾計問野啊+不過感覺上d+老

原帖由 billbillmi 於 13-12-08 發表
校長都無嚟同我傾計問野啊 不過感覺上d 老師校長又幾好人,校舍我又覺得ok wo

...
我哋有同校長傾咗兩句, 臨走佢話遲啲見!

引用:我直頭見唔到校長,in+得好hea...係唔係收

原帖由 love2008 於 13-12-08 發表
我直頭見唔到校長,in 得好hea...
係唔係收唔收都有信呢?
我都覺好hea

今次好似係第二輪in, 位應唔多,今次in做場戲咁。
唔收有冇信架

love2008 發表於 13-12-8 14:52
今次好似係第二輪in, 位應唔多,今次in做場戲咁。
唔收有冇信架
面試信及走時送的黄色袋里有一張纸,都有講一星期內会通知,收的就12月16-17日上午10-11時去交留位费660元。

hehe_mama 發表於 13-12-8 13:56
我哋有同校長傾咗兩句, 臨走佢話遲啲見!
校长話遲d見,好大机会啊!如果收到信,大家到時再分享下,好吗?

就係張紙寫取錄會有信通知,唔收就冇?

hehe_mama 發表於 13-12-8 13:57
我都覺好hea
我地可能凖時到,一到就入班房,無在礼堂玩,但見桌上有各级的書本,你地有睇吗?程度如何?我以为校長一定会出現每一组的面試添!?
老師唱歌做動作依part ok,都可以觀察小朋友的表现。
玩抓手板得一款玩具,就差d。
如果有老師簡短介绍学校N班、K1-K3有什么課程,会更好>不过,我仔仔可能会唔肯坐定定聽了。
但全程in了15分鐘,又ok喎!

love2008 發表於 13-12-8 15:51
就係張紙寫取錄會有信通知,唔收就冇?
係wow,”取録通知信”用詞有d問题!大家到時收到信就分享是”取錄”还是其他的,不然,最后無信收都可以打电話去学校問,因16、17日要交留位费。

billbillmi 發表於 13-12-8 13:20

...
那老師有同你傾吗?唱歌個part,你小朋友表现如何?
‹ 上一主題|下一主題