用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

呂郭碧鳳的優點

Have friend's kids studying in this kindergarten and said it is good in moral education. Any mama can share how good is it? I do not live in wanchai. So, i think entering hennessey is not a good point for me.
Thank you so much in advance .

因為佢地係基督教學校, 所以好多時都引用聖經話語去教小朋友, 如聖靈果子, 小朋友要有 仁愛, 喜樂, 和平, 忍耐, 慈祥, 良善, 信實, 溫柔, 節制.
佢地都好注重小朋友既品德同自理能力, 所以教出來既小朋友都好乖

請指教一下,呂郭碧鳳跟北角衛理堂都收了我小朋友明年K1,他們兩所都是基督教學校,究竟那間較好,或那間升小派位比較有優勢?

回覆:呂郭碧鳳的優點

Thank you so much for your reply, sasa.

我情況同樓主一樣, 想知道課程深嗎?

回覆:tuelovefei 的帖子

可否同時分享一下英文資料是否足夠?
小朋友在讀的家長會安排英文課外班嗎?

我小朋友是插班生,和以前學校有幾大的分別。以前學校係Happy school.現在學校較有系統,老師和校長都很用心。
課程我覺得比較易適應小學,功課平日兩本,星期五大約五樣。一小時內完成。
雖然我大仔今年已幸運地入到心儀小學,細佬都可跟住入,但我都幫細佬轉來這裡K1.想佢易d適應小學生活

謝謝分享。
見有其他媽媽道英文要出外面補,校內英文教育較弱嗎?有沒有net?一星期有多少課呢?
感謝分享

引用:謝謝分享。 見有其他媽媽道英文要出外面補

原帖由 Siusammama 於 13-12-28 發表
謝謝分享。
見有其他媽媽道英文要出外面補,校內英文教育較弱嗎?有沒有net?一星期有多少課呢?
感謝分享: ...
一星期一堂,雖然唔算多,但我最近跟學校去軒小參觀,呂郭的小朋友可以全部答對軒小Net的問題(共8條問題),我相信都應該ok.純個人感覺

很感激分享。

不過老實講,一星期一堂真的太少,小朋友都唔記得啦。

引用:Quote:原帖由+Siusammama+於+13-12-28+發表

原帖由 lewisfung 於 13-12-31 發表
一星期一堂,雖然唔算多,但我最近跟學校去軒小參觀,呂郭的小朋友可以全部答對軒小Net的問題(共8條問題), ...
請問是一星期一堂Net or 一星期一堂英文堂?

引用:Quote:原帖由+lewisfung+於+13-12-31+發表

原帖由 jv1027 於 14-12-24 發表
請問是一星期一堂Net or 一星期一堂英文堂?
一星期一堂net

引用:Quote:原帖由+jv1027+於+14-12-24+發表請問

原帖由 lewisfung 於 15-01-05 發表
一星期一堂net
thanks^^
so how about eng lesson?