用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 而家讀緊的幼稚園要求交K2留位費問題
go

而家讀緊的幼稚園要求交K2留位費問題 [複製鏈接]

我小朋友而家讀緊international KG K1, 我小朋友由N1讀到K1 同一個NET 班主任, 佢原本又由好驚佢到而家同佢friend晒, 聖誕party 個NET仲搵我小朋友俾speech,我相信個NET都落左唔少心血係小朋友身上. 而家下年一定轉校, 因唔想升international school, 學校而家要求交K2留位費, 我相信佢地以往慣例好多人轉校所以先咁做掛. 原本想唔交因為明知唔讀, 但有朋友同我講佢地知你小朋友下年唔讀, 佢地唔會再浪費心血係呢D將轉校生. 而家仲有成6個月, 因為無人"睇住"我小朋友, 我驚小朋友會無心機返學, 跟住上另一間K1會有後遺症. 我見留位費只係660蚊, 所以我都會照交當保護費架啦, 費事煩, 但我好奇想問下有冇人有試過/聽過學校真係唔會再浪費心血係呢D將轉校生呢? 謝謝!
   1    0    0    1

回覆:而家讀緊的幼稚園要求交K2留位費問題

保護費

間間都係咁啦...

回覆:explorerhk 的帖子

‹ 上一主題|下一主題