用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唔知點解我覺得KV好似收學生多過SC
樓主: explorerhk
go

唔知點解我覺得KV好似收學生多過SC [複製鏈接]

回覆 explorerhk 的帖子

very good strategy!!!! well done and good luck at SC

net09 發表於 13-12-2 22:39
回覆 explorerhk 的帖子

very good strategy!!!! well done and good luck at SC

會做同學嗎?

引用:Quote:原帖由+explorerhk+於+13-12-02+發表

原帖由 rgalc 於 13-12-02 發表
SC 面試內容比KV全面,,可以試出小朋友不同才能。細B亦有機會入讀。KV名顯鐘意大B同某一類乖巧聽話學生。 ...
吓!sc出哂名收大B喎!你有無考pn?

回覆:唔知點解KV今次好似手鬆過SC

㸃解樓主要出咁嘅post來貶低KV抬高sc呢!你未出這個post已經選擇sc啦。你有你的選擇,但是唔好開D咁topic影響其他人。

引用:Quote:原帖由+rgalc+於+13-12-02+發表SC+面

引用:㸃解樓主要出咁嘅post來貶低KV抬高sc呢!你

原帖由 cymchris 於 13-12-02 發表
㸃解樓主要出咁嘅post來貶低KV抬高sc呢!你未出這個post已經選擇sc啦。你有你的選擇,但是唔好開D咁topic影 ...
Agree!!! :;pppp::;pppp:

cymchris 發表於 13-12-2 23:17
㸃解樓主要出咁嘅post來貶低KV抬高sc呢!你未出這個post已經選擇sc啦。你有你的選擇,但是唔好開D咁topic影 ...

呢個只係你的諗法, 唔好強加於我. 上面已經有人答左我, 而亦証明左我諗的係無錯, 因為SC 有PN班收生少D, 所以相對offer 少D, 呢樣我從來唔知. 真心出個post大家討論下, 我相信亦有人未必知點解, 我唔知點解你會小人之心, 你有冇offer, 我會care嗎? 我貶低KV抬高sc我會開心D? 我講完人地會以後唔選KV? 我有得益嗎?  你做左咁多年人仲有呢D心態?  
我真希望你小朋友有好offer, 如果無好offer亦唔好問點解, 因為小朋友係會學習大人行為, 你平事做人係點, 佢會跟住點, interview 亦會反應出黎, 講完.

回覆:唔知點解KV今次好似手鬆過SC

Although also have these two offers, I believe their assessment are the same and strict! However, I buy 樓主's decision on selecting Eng/Can instead of Eng/Put!

引用:+本帖最後由+explorerhk+於+13-12-2+23:49+

原帖由 explorerhk 於 13-12-02 發表
你話我唔緊要!但係唔好話我小朋友!你嘅EQ真係有返咁上下喎。你咁嬲未代表你比人講重左你心底話囉!我亦好高興你棟左SC唔係KV

引用:因為SC有PN直升,所以要留返啲位俾PN學生。

原帖由 osramcc 於 13-12-02 發表
因為SC有PN直升,所以要留返啲位俾PN學生。KV冇PN,所以其實收多啲人。
Right

引用:Quote:原帖由+explorerhk+於+13-12-02+發表

原帖由 rgalc 於 13-12-02 發表
SC 面試內容比KV全面,,可以試出小朋友不同才能。細B亦有機會入讀。KV名顯鐘意大B同某一類乖巧聽話學生。 ...
我路過KV=根德X ? 如是今年不是收到9月尾B嗎?10月b連報名表都唔收喎

sharework  10月b有offer  發表於 13-12-3 17:24

回覆:angie0828 的帖子

我都係呀,我小朋友比較怕羞,而SC考得全面一些。反而KV 得幾分鐘,需要時間warm up既小朋友吾著數

southplay 發表於 13-12-2 23:58
Right

多謝你同前面位版友解答, 我先前真係唔知SC佢有PN的, 謝謝!!

引用:Quote:原帖由+rgalc+於+13-12-02+發表SC+面

rgalc 發表於 13-12-3 00:13
係喎!同SC攪亂咗。SC接受10月B報名。KV真係好鬼鐘意大B。10-12月B只能遲一年先考,感到有啲歧視咁:igiveup ...

做大B有做大B好的 :)

引用:Quote:原帖由+Elau719+於+13-12-03+發表我

原帖由 rgalc 於 13-12-03 發表
係喎!同SC攪亂咗。SC接受10月B報名。KV真係好鬼鐘意大B。10-12月B只能遲一年先考,感到有啲歧視咁:igiveup ...
朋友在校內任教自己小朋友是十一月b都無得見,所以公平的

我仔9月b,sc waiting, kv rejected

引用:Quote:原帖由+Elau719+於+13-12-03+發表我

原帖由 rgalc 於 13-12-03 發表
其實佢地唔收太細個,可能係怕小朋友的小肌肉未發展得好好。KV的K1下學期要寫一二三四ABCD了。我估係這個原因吧。

leung_leung 發表於 13-12-3 00:39
我仔9月b,sc waiting, kv rejected

think positive, 希望在明天

引用:都係6百個位。點會有可能鬆手D。樓主,你想

原帖由 mduchess 於 13-12-02 發表
都係6百個位。點會有可能鬆手D。樓主,你想哂命?自己的小朋友係大B,表現好D係應份。

...
我睇完都覺樓主係哂命......

‹ 上一主題|下一主題