用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 20分失落馬基-自行申請2013
go

20分失落馬基-自行申請2013 [複製鏈接]

因為跨區只好有叩門啦! 我問馬基叩門要注意咩事項? PROFOLIO收幾多頁?
   0    0    0    0

非常明白你的心情,我也曾經惶恐過.我本身也是跨區,但有幸20分入圍.
我唔知点樣可以幫到你,唯有幫你UP.不過你要有心理準備,小學收叩門的學生,定必要有番咁上下質數...馬基好似有10個叩門位,我反而覺得PROFOLIO唔係咁重要(PROFOLIO只是入場卷),最重要睇學生的臨場表現,你試吓呢半年TRAIN吓小朋友,最緊要主動唔怕醜,學校會較BUY,當然三文兩語唔少得.自問小兒暫未能達到上述要求(佢較慢熱).希望靠呢半年,為叩門作足準備,亦希望你的小朋友可以加入馬基這個大家庭,加油

我都想知, 幫你push!!!
其實, 派位後係咪立即公佈叩門日期? 通常是否在同一個星期進行呢?

請問樓主今年統一派位如何?? 因為我都黎緊9月都用20分申請馬

引用:請問樓主今年統一派位如何??+因為我都黎

原帖由 多華黃 於 14-06-11 發表
請問樓主今年統一派位如何?? 因為我都黎緊9月都用20分申請馬
今年大抽獎只有52個位!! 除非個no. 好前,第一志願入,否則.....

第一輪自行20分,五,六年已經要抽籤,15分一定冇機會! 祝好運!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

引用:請問樓主今年統一派位如何??+因為我都黎

原帖由 多華黃 於 14-06-11 發表
20分都要抽,机會應該3份1都未必有!舊年自行收生階段只是得30個位,因為必收生太多,從而亦會直接影統一派位的學額

回覆:感激我遇見 的帖子

引用:+

原帖由 多華黃 於 14-06-12 發表
但我建議你試吓,呢鋪唔博,統一更難抽中!

多謝你的提議  我同c6都話要博下

引用:多謝你的提議++我同c6都話要博下 +

原帖由 多華黃 於 14-06-12 發表
多謝你的提議  我同c6都話要博下
祝好運

gracelam 發表於 14-6-12 11:05
今年大抽獎只有52個位!! 除非個no. 好前,第一志願入,否則.....

第一輪自行20分,五,六年已經要抽籤,15 ...
七、八年前已經無,大仔中一,小一時同老師傾開,話之前一年20分都收唔晒。

請問你的20分 是有宗教分 定 其他?

引用:Quote:原帖由+多華黃+於+14-06-11+發表請問

原帖由 gracelam 於 14-06-12 發表

第一輪自行20分,五,六年已經要抽籤,15 ...
請問點知道上年到統一派位的學位?

引用:Quote:原帖由+gracelam+於+14-06-12+發表今

原帖由 colin0409 於 14-09-04 發表
請問點知道上年到統一派位的學位?
第1 round自行收生定晒後,教署會公佈每間小學剩下幾多學位來提供第2 round來大抽獎!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!
‹ 上一主題|下一主題