用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有幾多媽咪會因為waiting寫求情信?
樓主: 6903658
go

有幾多媽咪會因為waiting寫求情信? [複製鏈接]

引用:我收到SC&KVwaiting,都希望可以有機會call

原帖由 6903658 於 13-12-01 發表
我收到SC&KVwaiting,都希望可以有機會call 。如果寫求情信,真有用乜

...
我姨甥女前年都係sc waiting, 寫咗兩封後收咗!

回覆:有幾多媽咪會因為waiting寫求情信?

我大仔當年reject,  寫左封好感人肺腑既求位信再加埋興趣班report,  最後call waiting入左。求位信肯定有用,但唔好抄網上既template,  當年封信係我同老公心底既說話。

引用:我大仔當年reject,++寫左封好感人肺腑既求

原帖由 sharework 於 13-12-14 發表
我大仔當年reject,  寫左封好感人肺腑既求位信再加埋興趣班report,  最後call waiting入左。求位信肯定有用 ...
請問間學校係咪熱門kg?

係講點解你們想小朋友讀果間接學校?抑或是講出小朋友的長處?好少見jm話係寫出心底話比學校知。

我諗緊點寫,好頭痕!

謝謝!

我都諗梗點寫好頭痕

終於今日寄左封求位信去心儀學校了,我諗住每個月都寫一封去

dogudiva    發表於 13-12-17 16:29

引用:我大仔當年reject,++寫左封好感人肺腑既求

原帖由 sharework 於 13-12-14 發表
我大仔當年reject,  寫左封好感人肺腑既求位信再加埋興趣班report,  最後call waiting入左。求位信肯定有用 ...
考kg 都有興趣班report    

sharework 發表於 13-12-14 01:23
請問通常內容係寫什麼的, 我都想參考下....謝謝你

回覆:shiamzoenl 的帖子

請問係咪每次求位信都要唔一樣?如果係,邊有咁多嘢可以寫呢?

兩三歲人仔已經有興趣班report? 有乜可以report?

都係九龍塘果幾間,但唔講名。興趣班係playgroup既report,  好多playgroup上完一堂都有簡短report同comments,  有助學校了解小朋友性格。內容唔想公開,一模一樣都冇誠意,內容就圍繞學校既教學方針同模式,自己教子女既睇法,對教育既睇法,同埋自己既情感。由心而發,冇特定要寫d乜。

求位信應該用中文or英文好d?

回覆 sharework 的帖子

你這個sharing很鼓舞呢!
‹ 上一主題|下一主題