用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 太古ST Anna or 北角明慧好?
樓主: Ahome9
go

太古ST Anna or 北角明慧好? [複製鏈接]

引用:回覆+小貓1124+的帖子 Take+it+easy!!!Any

原帖由 bolanming 於 13-12-03 發表
回覆 小貓1124 的帖子

Take it easy!!!
只係覺得咁講嘢對人唔公平!

回覆 Ballack2012 的帖子

Support Ming Wai is打手
So, i want to know dislike Ming Wai is What?

回覆:小貓1124 的帖子

但似乎有反效果囉

小貓1124 發表於 13-12-3 19:11
人哋只係明慧fans, 唔覺係打手〜
每一個人都有自己鍾意嘅幼兒園,我自己都好鍾意明慧,你唔鍾意咪唔好報〜 ...

Yeah!!!
小貓1124 , you really a good guy
I really just to say my opinion

siushuk 發表於 13-12-3 19:15
但似乎有反效果囉

好學校洗乜用打手去宣傳
反效果囉 is done by them

I think they didn't got the offer

回覆:太古ST Anna or 北角明慧好?

讚間學校就等同打手,咁講好似唔係好公平。如果真係有打手,而身為父母又人地講兩句就信,自己都有責任。我個人覺得兩日都是好學校,所以傾向選自己就近同ampm就到時間有人接送。

回覆:Landytalk 的帖子

就係囉,就係唔信講得咁好囉

如已這樣堅定覺得某學校肯定不是一間好學校,別報就是上策。雙方也可能有所謂打手,樓主自己作多方資料搜集再比較下穩陣些。

就係本來都傾向選明慧,因始終係新手媽媽同埋唔識人係裡面讀,想聽聽坊間口碑。唔係話堅持認為好定唔好,只係而家多左懷疑,要再仔細考慮啫。

引用:就係本來都傾向選明慧,因始終係新手媽媽同

原帖由 siushuk 於 13-12-03 發表
就係本來都傾向選明慧,因始終係新手媽媽同埋唔識人係裡面讀,想聽聽坊間口碑。唔係話堅持認為好定唔好,只 ...
你自己質疑學校,又話有打手,其實你都唔鍾意呢間學校,不如放棄offer留俾有需要的人。我唔知學校好唔好,我淨係知我小朋友日日都好鍾意返學,星期六都話想返學,愉快學習對我黎講係排第一位。

bolanming  siushuk, you see  發表於 13-12-3 22:53

cloudwingwing 發表於 13-12-3 22:50
你自己質疑學校,又話有打手,其實你都唔鍾意呢間學校,不如放棄offer留俾有需要的人。我唔知學校好唔好, ...

Agree

回覆:cloudwingwing 的帖子

Agree. 如果存疑,就唔好駁了。始終坊間口碑真係好坊間,人地話好同唔好都唔應影響自己最後決定。最終,好老實講,咪又係到小朋友入左去讀先知係點,岩人唔一定岩你呢。

Agree. 我好簡單,鐘意佢3文4語的課程,所以我聽日去註冊lu

其實有打手一D都唔出奇o既, 唯有自己做多D功課參考啦

特別係一D基本上你唔識o既人講得好到太誇張咁你當然要心存懷疑自己再去考究o下啦

引用:其實有打手一D都唔出奇o既,+唯有自己做多D

原帖由 K722 於 13-12-04 發表
其實有打手一D都唔出奇o既, 唯有自己做多D功課參考啦

特別係一D基本上你唔識o既人講得好到太誇張咁你當然 ...
贊成,一味講得太好太差果d不要盡信,當一個參考好喇。

樓主,what is your final decision ar? St Anna or MW?

Wau 發表於 13-12-3 17:01
Bolanming, 響第二個post見到你,你唔係明天先去明慧註冊咩?點會係現pn家長呀?你還是係明慧打手呀?抑或你 ...
我相信 Wau 只係合理懷疑,因見到有人一方面出post 話 等緊offer,係另一post 又話自已係PN家長而讚明慧,所以覺得古怪。
另外,其實香港民生定明慧好D? 我睇過佢地website,兩間十分相似。現在還諗緊。Anyway, 兩間都比左留位費。

ek 有個現象, support mw就係打手, 但係support sc kv就會好正路, 無人話!

係你杯茶啫!  有人鍾意飲果汁, 得吾得先?!

如果係打手, 一早係 EK BK  封咗戶 la!

回覆 Mimimuel 的帖子

Exactly and absolutely agree!
‹ 上一主題|下一主題