用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛剛無意發現, 2014香港最具教育競爭力幼稚園50強 ...
go

剛剛無意發現, 2014香港最具教育競爭力幼稚園50強 [複製鏈接]

Source
香港專業教育出版社

3    0    0    0

引用:+本帖最後由+explorerhk+於+13-12-1+02:52+

回覆:剛剛無意發現, 2014香港最具教育競爭力幼稚園50強

除左响九龍嘅根德園,我 no 1-7 都有報...

引用:Quote:原帖由+explorerhk+於+13-12-01+發表

原帖由 chi99 於 13-12-01 發表
資料有錯誤,淨係民生、培正冇學劵依點已經錯晒。
2014wor,民生已經無學券啦

引用:Quote:原帖由+explorerhk+於+13-12-01+發表

原帖由 chi99 於 13-12-01 發表
資料有錯誤,淨係民生、培正冇學劵依點已經錯晒。
sorry,睇錯,佢先係錯!

有競爭力唔表示升小派位得

PRC publisher, scores are based on surveys. so who did they ask?  
If anyone has completed a survey for this publisher, please tell us how they look for their respondents!
United we stand, divided we fall.

回覆:explorerhk 的帖子

真係幾無意下喎

回覆:剛剛無意發現, 2014香港最具教育競爭力幼稚園50強

睇過無數次,超無聊

流料來的

引用:有競爭力唔表示升小派位得

原帖由 zoe@3510 於 13-12-01 發表
有競爭力唔表示升小派位得
唔表示考小學好

回覆:explorerhk 的帖子

好好笑

恕我真言,究竟有乜好笑呢,係因為大家認為嘅神級學校喺排名榜上排名較為後,又或者自己小朋友考到嘅學校喺榜上排名不是top ten, 所以覺得這個佈告不公平同埋造假呢?不喜勿插

引用:恕我真言,究竟有乜好笑呢,係因為大家認為

原帖由 tc080628 於 13-12-01 發表
恕我真言,究竟有乜好笑呢,係因為大家認為嘅神級學校喺排名榜上排名較為後,又或者自己小朋友考到嘅學校喺 ...
I won't believe it because how can Sheng Kung Hui has two ranks ??

我覺得不用太介懷名次,呢五十間都係好學校,不入五十强都有好多好學校,各有不同特點, 最重要揾間適合你的小朋友。

tc080628 發表於 13-12-1 19:39
恕我真言,究竟有乜好笑呢,係因為大家認為嘅神級學校喺排名榜上排名較為後,又或者自己小朋友考到嘅學校喺 ...
認同,參考而已,用不着質疑。每位家長(甚至媽/爸另一半亦然),極其永遠心中只有兩所「夢校」。

遲早排埋學生..........幼稚園狀元排名...........

今次果排行榜唯一有改善既地方係加入幼稚園升小學派位結果(升讀band 1、bang 2 & band3小學學生比率)去排. 根據佢所講:
"天主教聖瑪加利大幼稚園憑藉過去兩年升讀全港前50強小學的優異派位成績(2012年該校升小學生164人中有113人獲派top 50小學,占升小學生比例68.9%;2011年該校升小學生141人中有99人獲派top 50小學,占升小學生比例70.2%)力壓眾多競爭對手,榮登第一。"
但聖瑪加利大係無學券既

引用:恕我真言,究竟有乜好笑呢,係因為大家認為

原帖由 tc080628 於 13-12-01 發表
更加好笑

回覆 tc080628 的帖子

似乎你諗多咗
‹ 上一主題|下一主題