用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒Interview
樓主: JimJim338338
go

聖羅撒Interview [複製鏈接]

回覆:聖羅撒Interview

借位一問:其實如果男仔讀聖羅撒好唔好?

別以為以天主教為主的幼稚園的老師及行政是有愛心.....

sammilcm    發表於 13-12-2 10:44

回覆:joannec05 的帖子

昨天我們在課室門外排隊等候interview的時候,咁啱有家長拖著小朋友從課室走了出來話小朋友要去洗手間。那位叫咪的老師就很不友善地話要攞番張表出嚟。我和老公同時時感到那位老師很不禮貌,再看看她身上掛著的牌是寫著'校長'

sammilcm  haha 真係佢................  發表於 13-12-2 10:44

引用:今日同小朋友去聖羅撒Interview,當叫名排隊

原帖由 JimJim338338 於 13-11-30 發表
今日同小朋友去聖羅撒Interview,當叫名排隊面試時小朋友話要去尿尿,就同當時叫名的老師講唔好意思,小朋友 ...
點解唔一入去就帶小朋友去vv,甘多小朋友interview, 要抽返起你record  下轉入,整唔見你份application 重煩。你要企係老師嗰邊唸下先街架

回覆 sissysze 的帖子

回帖時唔好亂吠,我地剛入去學校時已經問,佢話唔洗vv,到叫佢先至要vv,我地都無辦法。
唔好講三數末到的小朋友,就算係你,乜你可以隨時想vv就vv架!
學校辦得面試日,老師就預左有咁情況,怕麻煩做乜老師。

每個小朋友都是父母心目中的寶貝,呢樣絕對理解,有些人凡事只懂以自己小朋友出發太自我中心,偶然出現小小不將就或不如意事,就不諒解地說三道四,為自己小朋友好,從小就要比他們學習適應社會,希望家長能做到教育好小朋友、將來大家小朋友長大後的社會才會美好!

(不喜勿插,請不要對號入座)

如讓你看見這痛苦中的我, 誰願再掀起小風波
其實我與你好知心好清楚, 但偏去製造苦楚
還願看看你看你想不想我, 還願看你心可苦楚
其實你也痛彼此一般的多, 問可有快樂分給我

引用:回覆+sissysze+的帖子 回帖時唔好亂吠,我

原帖由 JimJim338338 於 13-12-01 發表
回覆 sissysze 的帖子

回帖時唔好亂吠,我地剛入去學校時已經問,佢話唔洗vv,到叫佢先至要vv,我地都無辦 ...
請你有禮貌啲,唔好用“吠” 呢啲字眼。主佑

平常心睇,睇返全文,唔只發帖家長,重有另一位家長都係話同一老師,如果成件事係事實,我覺得個位老師的反應唔好囉。

認同家長不要只懂以自己小朋友出發,不過好似要vv呢d事,家長問去廁所好正常,老師唔應該比個覺得麻煩反應。

回覆:JimJim338338 的帖子

我地排入班房個組,都有個小朋友話要wee wee, 個老師好緊張,重即刻帶個小朋友去廁所,因個小朋友肯跟老師去,佢家長冇陪去tim, 有時單一事件唔可以咁容易評論間學校好唔好!

其實我個女都有去vv....係等叫名個陣。。。。去咗好耐。。。。仲開埋大。。。。到叫名個陣。。。。仲未柯完。。。仲未出返黎。。。。我自己出去先。。。。個老師叫我唔駛心急。。。。等下轉啦。。。。無嘢噃。。。 好好人架。。。

引用:其實我個女都有去vv....係等叫名個陣。。。

原帖由 joannec05 於 13-12-02 發表
其實我個女都有去vv....係等叫名個陣。。。。去咗好耐。。。。仲開埋大。。。。到叫名個陣。。。。仲未柯完 ...
可能你哋仲未系課室外排隊入課室,所以仲可以改為下一轉,睇番樓主嘅情況應該系張表已放左入去課室,排隊等見,突然間要抽番張表hold住,的確對老師造成麻煩,但麻煩歸麻煩,小朋友死都要去做家長有時都無符。
樓主個小朋友最終有無去厠所同面試?

請問有無家長收到2nd in信?

星期五先會收到

second in 後又要擔心一排

今日再睇1st in派張紙,通知信系六號寄出,九號仲未收到先至打俾學校,所以可能星期六先收到信,同埋好快2nd in

唔知係咪有無得second in都會收到信通知?
‹ 上一主題|下一主題