用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日沙田樂基面試
樓主: 秋啪頭
go

今日沙田樂基面試 [複製鏈接]

healthysmartbb 發表於 13-12-2 09:36
其實咁樣random 唔係咁公平,如果撞正普通話,我個B一定無個字聽得明,呆足全場

...

其實申請表有得揀面試語言,我面試同申請時選擇既語言都係一樣,唔知大家係咪咁喇.

我都覺得一間房4張檯in有d迫,不過我又覺得佢入到房有張長檯,有一盤盤既積木俾小朋友玩下,到老師準備好就過黎叫小朋友收拾好泊好張椅去另一張檯度in幾好喎,老師從而可以睇下小朋友服從性,小朋友一入到房又唔駛立刻去in,佢地情緒都平穩d嘛.

回覆:今日沙田樂基面試

我地in 星期六9:30 我個人認為學校安排得幾好,一入去唔夠3分鐘就去in, 老師先安排我地坐係長枱等,之後老師就行過來拖阿囡去in, 可能我地坐最後唔覺得迫同嘈

我都認為安排不錯, 至少不用等太久, 30分鐘內可以面試, 不似其他學校明明約了某個時段, 仍要等45分鐘才排到見面. 老師和嬸嬸都很nice, 我又不覺嘈喎. 你見過高主教的嘈法就知人山人海的聲音...

我囡都是老師拖住手去隔離檯面試,我地係角落,又唔係好燥,過程好流暢

回覆:CorrineNg 的帖子

我係碧濤in, 感覺好smooth, 老師好nice.
先入第一間房,有拼圖、火車、玩具廚房,仲有播momo cartoon. 玩左10分鐘入另一間interview room, 玩左3分鐘老師就來拖阿仔過去in. 老師Ankie好nice, 但真係有D嘈,阿仔有幾次都聽唔清楚問題,我幫口再問
不過我太專注冇留意學校,有冇jm留意學校有無out door playground及其他設施?
我只留意到幾間課室。

你地面試完,老師係咪都話"得或者唔得都會一月初通知"?

回覆:今日沙田樂基面試

老師完全無同我講

回覆 oophoebeoo 的帖子

老師有講, 我都有再問一次肯定一下... 無論收唔收, 一月第一個星期都會有書面通知

回覆:oophoebeoo 的帖子

你係中文定英文in

oophoebeoo 發表於 13-12-2 15:32
你地面試完,老師係咪都話"得或者唔得都會一月初通知"?
我記得佢話結果會1月初通知咋!

引用:我都覺得一間房4張檯in有d迫,不過我又覺得

原帖由 新人物 於 13-12-02 發表
我都覺得一間房4張檯in有d迫,不過我又覺得佢入到房有張長檯,有一盤盤既積木俾小朋友玩下,到老師準備好就過 ...
你們的小朋友可不可以玩玩下即刻stop?由waiting room 去interview room? 去到interview room玩完肯收拾嗎?

引用:Quote:原帖由+新人物+於+13-12-02+發表我都

原帖由 cwtlovelkm 於 13-12-02 發表
你們的小朋友可不可以玩玩下即刻stop?由waiting room 去interview room? 去到interview room玩完肯收拾嗎 ...
我小朋友入到playing room,岩岩除左鞋,拎起左個玩具,已經叫名轉去interview room. 一坐底,已經見到個老師坐喺度𥄫到實,一分鐘都無,已經行過黎叫clean up.好似完全無玩過。跟住坐埋枱,我囝只望住隔離枱d野。

引用:Quote:原帖由+cwtlovelkm+於+13-12-02+發表

原帖由 Lulupan 於 13-12-02 發表
我小朋友入到playing room,岩岩除左鞋,拎起左個玩具,已經叫名轉去interview room. 一坐底,已經見到個老 ...
我個小朋友同你情況一様,面試失左水準。

引用:Quote:原帖由+cwtlovelkm+於+13-12-02+發表

原帖由 Lulupan 於 13-12-02 發表
我小朋友入到playing room,岩岩除左鞋,拎起左個玩具,已經叫名轉去interview room. 一坐底,已經見到個老 ...
我個都係,你BB好乖。我個加埋扭眼瞓,完全唔合作

引用:Quote:原帖由+Lulupan+於+13-12-02+發表我

原帖由 Aphrodite 於 13-12-02 發表
我個都係,你BB好乖。我個加埋扭眼瞓,完全唔合作
我仔本來係playroom玩有軌車玩得好投入,沒有五分鐘就要著番鞋去隔離房,跟著坐係張台玩積木沒有三分鐘就有個老師行埋要我的坐隔離台開始in。我仔被失望兩次咁係唔滯了,乜都唔要就係要出去,抱佢幾次入來都扭落地下喊到豬頭咁根本in唔成。

回覆:puipui20030910 的帖子

Waiting room 和interview room的玩具係用來trap小朋友既,去到interview張枱就乜玩具都冇,小朋友點會肯坐低?老師走來同我個仔講,去嗰張枱玩,點知張枱乜都冇,我個仔即刻感覺被騙,想走人

引用:Quote:原帖由+Aphrodite+於+13-12-02+發表

原帖由 puipui20030910 於 13-12-02 發表
我仔本來係playroom玩有軌車玩得好投入,沒有五分鐘就要著番鞋去隔離房,跟著坐係張台玩積木沒有三分鐘就有 ...
其實呢個安排都有小小問題係playroon玩住等都可以理解,但點解又在in之前玩下積木,挑起咗瘾,又唔畀玩,真係幾騎呢!我預咗收reject了!

回覆:puipui20030910 的帖子

我估佢想考小朋友可不可以在玩得好開心的時候,叫停可以即停,同埋睇小朋友會不會收拾玩具。第日返學時常出現以上情況。

引用:我估佢想考小朋友可不可以在玩得好開心的時

原帖由 cwtlovelkm 於 13-12-02 發表
我估佢想考小朋友可不可以在玩得好開心的時候,叫停可以即停,同埋睇小朋友會不會收拾玩具。第日返學時常出 ...
咁對一個歲幾嘅小朋友太苛刻了

‹ 上一主題|下一主題