用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
樓主: 文文媽媽
go

校際音樂節 [複製鏈接]

Re: 校際音樂節

想問:

參賽者有否專函通知?小兒經學校報名,音訊全無。反而琴老師上網見到比賽時間地點先告訴我。是否依照所示自行報到?有乜要帶?

謝謝!

Thank you aoj and Sindy,

明白晒!學校冇話帶隊。第一次,點都會去捧場。

Sindy 經驗豐富,又想問問:七歲多報 grade one,會否太大個。上次我陪人比賽,grade 5。6、7歲都好多,有個大姐姐,十三、四歲到,排在一個六歲到小妹妹後面,點知個小妹妹彈得鬼咁好。佢自己仲發埋台瘟,彈到又錯又斷纜。跟住坐足全場, dup 低頭,眼濕濕。唔知會否大受打激。完場時特登留意,點知佢仲坐響度,又唔見有家長安慰。好慘。

個次仲有 side effect,我家大少睇完翌曰,便自發"苦練"。由甩甩咳咳,唔洗七曰,暢順晒(當然都唔係好好)!

首dance 真係好難彈,不停跳八度,雨隻手d拍子又唔同。我覺得仲難過二級考試歌,你點睇?

aoj,

你個仔K3、大概五歲,有75分好好啦!彈琴呢d課外活動,我一向冇俾壓力。就係驚佢好似我講o個個女仔咁,比賽令到自己唔開心,變左唔鍾意就適得其反咁就唔好。

Sindy,

唔明,有d字出唔到。你意思係咪你女參加過一次,今年再黎想

Sindy,

對唔住又八卦下, cottontail 恭喜你乜呢?係咪終於

我又想問下,每隻曲目都有十几組冠亞季,係咪全部都有份表演?咪好大場面,8個鐘都唔夠喎!

哈里波特 寫道:
點解你地個個都咁勁! 我衰到連分紙都無羅, 等佢寄返學校, 因我聽完頭16人比賽, 我個女第十二, 已知無機會, 個女失手, 同埋d人好勁, 結果我 check 到冠/亞/季軍都響前16名參賽者中選出. 我而家只希望佢有pass就算. 下年再努力吧!

終於有d"普通人"出現,咁都冇咁驚! 我個仔仲未出。不過你地人人唔係有獎就八、九十分,好易搞到我地d普通人自卑架!
‹ 上一主題|下一主題